Loreen: ”Han förväntade sig att jag skulle vara sexig"

Loreen: ”Han förväntade sig att jag skulle vara sexig"

Allt för många kvinnor har varit med om sexuella övergrepp. För Baaam berättar Loreen om en händelse där hon blev utsatt för ett övertramp.

”Nu ska jag vara väldigt ärlig här”. Så inleder Loreen när hon berättar för oss om ett sexuellt övertramp som hon har varit med om.

För fem år sedan fångade hon inte bara Sveriges, utan hela Europas hjärtan när hon vann Eurovision Song Contest med ”Euphoria”. 2017 tävlar Loreen i Melodifestivalen igen. Anledningen? Hon hoppas kunna, som hon själv beskriver det i en intervju med Baaam, stärka och lyfta kvinnan med låten och sitt framförande.

Läs även: Loreen: ”Jag vill stärka kvinnor och förändra klimatet i världen”

Under Baaams kampanj #Hållintekäft, som uppmanar kvinnor att våga prata om sexuella trakasserier, har flera kända kvinnor öppnat upp om händelser ur deras liv. Nu väljer även Loreen att berätta om när hon blev utsatt för ett övertramp.

Se klippet med Loreen och läs hennes starka ord nedan!

Läs mer: Gör som vi – #Hållintekäft om sexuella övergrepp

”Nu ska jag vara väldigt ärlig här. Det var inte så längesen. Det var en fotografering för en tidning och då var fotografen väldigt, liksom… jag skulle säga att han förväntade sig att jag skulle vara ’så som en kvinna ska vara’. Liksom såhär sexig, och visa… inte vet jag, kroppsdelar”, säger Loreen i klippet.

”Och jag kan säga så här, att jag gillade det inte. Så jag stack därifrån”, avslutar hon.

Hör Linda Hallberg, Flora Wiström, Karin ”Kajjan” Andersson, Amelie Håkansson och Tiffany Kronlöf berätta om händelser ur deras liv här.

Vill du engagera dig i Baaams kampanj #Hållintekäft? Läs mer om hur du kan bidra här.

Läs mer:
Hör kända svenska kvinnors berättelser om sexuella trakasserier
”Jag gick med en känsla av skam” – Icona pop om sexuella övergrepp
Nu berättar Gina Dirawi också om sexuella övergrepp – så starkt!
Sexuella övergrepp – här är dina rättigheter