johnny depp som grindelwald i fantastiska vidunder

Mads Mikkelsen tar över som Grindelwald efter Johnny Depp

Mads Mikkelsen ersätter Johnny Depp i den tredje Fantastiska Vidunder-filmen. Här är bilden som visar hur den danska skådisen kan komma att se ut i rollen som Grindelwald.
Det här gör barnen från Harry Potter-filmerna
Slå på ljud

I våras stod det klart att Harry Potter-spinoffserien Fantastiska Vidunder skulle få en tredje film. Från början skulle den ha haft premiär under 2021, men på grund av coronapandemin har det nu skjutits upp till 2022.

Johnny Depp får sparken från Fantastiska Vidunder

Nu skakas inspelningarna om ännu mer. Nyligen stod det klart att Johnny Depp, som spelar den ondskefulla trollkarlen Gellert Grindelwald, får sparken från produktionen. Anledningen är den senaste tidens tidningsrubriker och skandaler kring skådespelaren.

2016 anklagades han för hustrumisshandel av sin dåvarande hustru Amber Heard. Frågan har ännu inte avgjorts juridiskt, men Johnny Depp har trots det stämt den brittiska tidningen The Sun som i rubriker kallat honom för en hustrumisshandlare. Han förlorade rättegången då det ansågs att tidningen hade grund för att kalla honom för just det, och det blev droppen för produktionsbolaget Warner som sparkade honom från Fantastiska Vidunder.

I ett meddelande på Instagram skrev Johnny Depp om beslutet:

”Jag har blivit ombedd att lämna min roll som Grindelwald i Fantastiska Vidunder av Warner Bros och jag respekterar det och har gått med på det.

Mads Mikkelsen tar över rollen som Grindelwald

Sedan dess har det spekulerats i vem som kan komma att ta över rollen som Gellert Grindelwald. Enligt Moviezine är inspelningarna redan igång i London och därför har det varit brådskande att få fram en ersättare.

Ett av ryktena visade sig stämma och det står nu klart att det blir Mads Mikkelsen som tar över rollen. Enligt sajten The Wrap har Warner Bros nu bekräftat att rollen är tillsatt av den danska skådisen.

mads mikkelsen
Marco Provvisionato/IPA/Shutterstock

Det är inget nytt för Mads Mikkelsen att spela skurk i filmer. Han har tidigare spelat rollen som Hannibal Lecter i tv-serien Hannibal, samt spelat skurk i både Bondfilmer och Marvels Doctor Strange.

Då har den tredje filmen om Fantastiska Vidunder premiär

Den tredje Fantastiska Vidunder-filmen har ännu inte fått något namn, men just nu är den planerad att släppas i juli 2022. Vi väntar spänt de första bilderna från inspelningarna med Mads Mikkelsen i rollen som Gellert Grindelwald. Så länge har Instagramkontot Bosslogic skapat en bild av hur det kan komma att se ut. Håll till godo:

Foto: TT, Instagram, Warner Bros

LÄS MER:

Bara en riktig Harry Potter-nörd får 20/20 på det här quizet

4 magiska Harry Potter-adventskalendrar julen 2020