Nu finns Facebooks nya dejtingapp i Sverige – så fungerar den

Nu finns Facebooks nya dejtingapp i Sverige – så fungerar den

Längtar du efter kärlek men är trött på det eviga svajpandet på Tinder? Då kan Facebooks nya dejtingapp vara något för dig. Nu har Facebook Dating lanserats i Sverige!
Kändisparen som varit tillsammans längst
Slå på ljud

Nu kan du lägga Tinder åt sidan, Facebooks nya dejtingapp har lanserats i Sverige! Facebook Dating är, precis som det låter, dejting via Facebook. Tjänsten är en del av den vanliga Facebook-appen, men för att kunna använda Facebook Dating behöver man skapa en separat dejtingprofil.

Det enda kravet är att du ska ha fyllt 18 år, och om du har det – skapa en profil och börja dejta!

Så fungerar Facebook Dating – Facebooks nya dejtingtjänst

Till skillnad från Facebook Datings konkurrenter, som Tinder, så svajpar man nu inte mellan olika användare. Nu är konversationen i fokus.

– Vi vill fokusera på meningsfulla relationer, inte spel. Vi hoppas att människor använder tjänsten med intentionen att lära känna varandra, säger produktchefen Kate Orseth.

Potentiella matchningar baseras på olika faktorer som finns med i dejtingprofilen man skapat, och också på intressen, grupper och kontakter på Facebook. Hur man matchar? Man trycker på det lilla hjärtat, och när man får ett hjärta tillbaka, är det bara att köra på!

Det innebär funktionen Secret crush

Och låt oss prata om den mest spännande funktionen, Secret crush.

Som förval kommer man inte att matchas ihop med sina Facebook-vänner i appen, men om man skulle vara intresserad av någon i ens sfär går det att ändra på! Men funktionen Secret crush kan man markera upp till nio Facebook-vänner som hemliga förälskelser. Har personerna man markerat gjort det samma med en själv får man en notis om detta, annars förblir crushen en hemlighet.

Är du bara vän med din crush på Instagram och inte på Facebook? Inga problem! Det går också att addera vänner från Instagram till Secret crush-listan, förutsatt att de använder Facebook Dating. Blev man inte jättepirrig av det här? Jo, det blev man.

Det finns även en säkerhetsfunktion

Det finns också en säkerhetsfunktion i appen som gör det möjligt att dela platsinformation med vänner och familj på messenger. Så att nära och kära kan hålla koll på vart man befinner sig under en dejt.

Foto: TT

LÄS MER:

44 samtalsämnen när du och bae (tror att ni) redan sagt allt till varandra

11 små saker som boostar relationen i vardagen

Så hittar du en partner som är bra på att texta