One hit wonders som du minns om du var ung på 00-talet

Baha men, Crazy Town, Wheatus... 00-talet fullkomligt kryllade av band som fick en hit och sedan försvann. Dessa one hit wonders minns du garanterat om du var ung förrförra decenniet!

Du har förmodligen dansat till minst en av dessa, eller hört dem så mycket att du nästan kan dem i sömnen. Här är 00-talets mest minnesvärda one hit wonders - det vill säga låtar från artister eller band som slog igenom med en succélåt men sedan bara försvann. Vilken är din favorit?

WHO LET THE DOGS OUT – BAHA MEN

Om du någon gång har hört Who Let the Dogs Out med Baha Men är det nästan omöjligt att få den ur huvudet. Låten toppade listor över hela världen år 2000 och har faktiskt blivit utsedd till en av de mest irriterande låtarna någonsin av magasinet Rolling Stone.

HIT 'EM UP STYLE – BLU CANTRELL

Hit 'Em Up Style var sångerskan Blu Cantrells debutsingel och blev en stor hit när den släpptes, år 2001, men sedan dess har hon inte kunnat överträffa succén.

YOU'RE BEAUTIFUL – JAMES BLUNT

You're Beautiful med James Blunt gjorde dundersuccé när den släpptes, trots att den också röstades fram till en av världens mest irriterande låtar år 2007 av magasinet Rolling Stone. Blunt har släppt en massa album efter det men ingen har varit i närheten av den första succén.

THE KETCHUP SONG (ASEREJE) – LAS KETCHUP

Kommer du ihåg när man försökte lära sig koreografin till "ketchup"-låten? Sången spelades in i två versioner, en med spansk text och en som sjungs på en blandning av engelska och spanska. Låten blev en enorm hit i många länder år 2002 och i Sverige låg den på första plats på hitlistan i 17 veckor.

TEENAGE DIRTBAG – WHEATUS

Poprocken var som allra störst runt 2000-talet, och en av de låtar som fick allra störst genomslag var Teenage Dirtbag med Wheatus. Låten blev en världshit och sålde faktiskt hela fem miljoner exemplar världen över.

WHEREVER YOU WILL GO – THE CALLING

Om du var lyckligt eller olyckligt kär någon gång runt 2001 kommer du garanterat ihåg Wherever You Will Go med The Calling. Låten, som bandet skrev efter att en av deras kusiner förlorat sin man som hon varit gift med i 50 år, kan numera nästan ses som en klassiker i genren kärlekslåtar.

INGEN VILL VET VAR DU KÖPT DIN TRÖJA – RAYMOND & MARIA

Ingen vill veta var du köpt din tröja med Raymond & Maria var på allas läppar år 2004, och den fick en Grammis för årets bästa låt samma år.

BUTTERFLY – CRAZY TOWN

Om du var ung på 00-talet kommer du garanterat ihåg låtraden "come my lady, come come my lady, you're my butterfly, sugar baby". Låten Butterfly med Crazy Town spelades överallt när den släpptes, runt 2000, och blev en global sensation.

CRAZY – GNARLS BARKLEY

Crazy med Gnarls Barkley gick absolut inte att undvika kring 2006 när den slog igenom över hela världen. Låten har utsetts till en av de 500 bästa låtarna någonsin av magasinet Rolling Stone och även om en av medlemmarna i bandet, Cee Lo Green, hade en stor hit som soloartist med F*ck You år 2010, har inte själva bandet kunnat överträffa Crazy.

BOTEN ANNA – BASSHUNTER

Sommaren 2006 fanns det även en låt av en svensk artist som du inte kunde komma undan - Boten Anna av Basshunter. En del kanske även minns uppföljande singeln DotA men han han ännu inte lyckats överträffa succén med Boten Anna.

BAD DAY – DANIEL POWTER

Bad Day med Daniel Powter var låten man lyssnade på när man hade haft en dålig dag år 2005, och spelades överallt hela det året.

HEJ MONIKA – NIC & THE FAMILY

Hej Monika med Nic & The Family blev årets sommarhit 2004 och det är inte särskilt svårt att förstå varför med tanke på att det är helt omöjligt att lyssna på låten utan att få den på hjärnan resten av dagen.

Foto: TT

LÄS MER:

20 låtar som blir 20 år 2020

28 låtar som garanterat kommer att få dig på bra humör

100 fina kärlekslåtar till bröllopet