Peg Parnevik är allvarlig

Peg Parnevik om psykisk ohälsa under karantän

Peg Parnevik berättar nu om sin ångest under coronakarantänen. Rädslan att förlora sitt jobb och ångest över att inte träffa sin familj är bara några saker hon oroar sig för. ”Jag känner mig ensam, stressad, rädd”, skriver artisten på Instagram.
Slå på ljud

Peg Parnevik började sin karriär som tv-stjärna i familjens realityserie Parneviks på TV3. Programmet fick fyra säsonger innan det lades ner, och familjemedlemmarna har sedan dess hunnit göra egna karriärer på olika håll.

Pausar karriären som artist

Peg Parnevik har framför allt satsat på att bli artist och låtskrivare. Hon har haft flera stora hits, bland annat Ain’t no Saint och Break Up a Bit. Just nu har hon dock tvingats sätta allt på paus, detta på grund av coronavirusets framfart.

I ett inlägg på Instagram berättar hon om hur allt som händer i världen just nu påverkar henne negativt. Bilden föreställer en gråtande Peg Parnevik som stöttar huvudet mot en knuten näve. Hon erkänner att hon är lite obekväm i att posta bilden, men hon gör det för att visa andra att det är ok att gråta, framför allt i tider som dessa.

”Det är ok att att vara ledsen. Det är ok att känna sig vilsen, deprimerad, nervös. Det verkliga livet är inte det du ser här (Instagram reds. anm). Det är bara en liten filtrad version.” skriver hon.

https://www.instagram.com/p/B-sP3UKn6Zg/

Peg Parnevik om sin ångest

Peg Parnevik påpekar också att hon är medveten om att hon är privilegierad och att folk ute i världen har det mycket värre än vad hon har det. Samtidigt finns det mycket som gör att hon får ångest just nu, något hon inte kan hjälpa.

”Häromdagen tappade jag det bara. Jag vet att det är en stor risk att jag inte har kvar mitt jobb efter detta, mina kompisar och kollegor och jag kommer inte kunna göra lika mycket musik längre, om vi ens kan det överhuvudtaget. Jag vet inte när jag får träffa min familj eller mina kompisar. Jag känner mig ensam, stressad, rädd”, skriver Peg Parnevik.

För henne är varje dag en kamp just nu, och hon vill visa sina följare att de inte är ensamma om att känna ångest just nu.

Inlägget om corona hyllas

Inlägget har i skrivande stund fått över tiotusen likes. Flera av följarna stöttar nu Peg Parnevik och hyllar henne för att hon vågar dela med sig av sina tankar och känslor.

”Tänk vad många som nu känner sig lite mindre ensamma pga av att du vågar vara öppen och ärlig med hur du känner!!” skriver en följare.

”Du är modig! Kämpar med liknande problematik och känns skönt att känna att man inte är ensam!” skriver en annan.

”Så fint att du delar detta. Ta hand om dig”, skriver en tredje.

Om du mår dåligt och behöver stöd – kontakta din vårdcentral eller vänd dig till en psykiatrisk mottagning. Du kan också alltid ringa sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177 för råd och hjälp. 

Foto: TT, Instagram

LÄS MER:

Peg Parnevik om Victoria’s Secret Sweden: ”Självhat med en rosett”

Peg Parnevik är nytt ansikte utåt för Max Factor

Philippa Parnevik, 20, har opererats för hudcancer