shadow and bone liknande serier

7 serier att se när du sträckkollat klart Shadow and Bone

Shadow and Bone i våra hjärtan. Men varför tar alla bra serier slut lika fort som de började? Här har vi samlat sju Shadow and Bone-liknande serier som du kan sträckkolla i helgen!
Nytt innehåll från Netflix att hålla koll på i maj
1:41

Efter reklamen: Nytt innehåll från Netflix att hålla koll på i maj

(1:41)

Slå på ljud

I mars kollade Baaams redaktion in i spåkulan och listade serierna som "alla kommer att snacka om i maj".

Tillåt oss att skryta ohämmat. I skrivande stund (maj) är vår förhandsfavorit Shadow and Bone en av de mest sedda serien i Sverige på Netflix. Alla snackar om denna Game of Thrones-liknande guldklimp!

Men som du säkert fått erfara, har alla bra serier dock en sak gemensamt: de tar slut för fort! En helg av sträckkollande och så vips har man återigen ingenting att se.

Därför har vi listat sju stycken Shadow and Bone-ish serier som vi tror att du kommer att älska!


7 serier som liknar Shadow and Bone

1. The Mandalorian

The Mandalorian

The Mandalorian.

Finns att se: På Disney+

Handling: The Mandalorian utspelar sig i samma fiktiva universum som George Lucas filmer om Star Wars. Handlingen utspelar sig fem år efter Jedins återkomst och 25 år före The Force Awakens, men du behöver absolut inte vara ett slaviskt Star Wars-fan för att älska denna påkostade pärla till serie som verkligen är något helt nytt. Dessutom har serien otrolig musik skapad av svenska Oscarsvinnaren Ludwig Göransson – och då har vi inte ens hunnit nämna Baby Yoda!

2. The Magicians

Finns att se: På Netflix

Handling: Att The Magicians är skriven utav några av manusförfattarna till Shadow and Bone gör den given att se. Serien är baserad på boken med samma namn och handlar om Quentin Coldwater som får veta att magi finns på riktigt när han antas till Brakebills College för Magisk Pedagogik. Men glöm präktig Harry Potter-logik! Här festas det som på vilket college som helst och minst sagt obehagliga saker sker längs vägen.

3. The Shannara Chronicles

The Shannara Chronicles

Austin Butler och Poppy Drayton i The Shannara Chronicles.

Finns att se: Netflix

Handling: Om du inte bara är ett fan av Shadow & Bone, utan även Riverdale och Vampire Diaries bör du definitivt se The Shannara Chronicles. Casten är nämligen kändistät, här är några av skådisarna: Austin Butler (Switched At Birth, The Carrie Diaries), Vanessa Morgan (Riverdale), Malese Jow (The Vampire Diaries) och Poppy Drayton (Charmed).

4. Merlin

Finns att se: På Netflix

Handling: Denna brittiska serie från 2008 är baserad på sagan om kung Arthur. Vi får följa trollkarlen Merlin och prins Arthur som ungdomar. Serien må ha en del billiga ljud- och stunteffekter, men vi fastnar ändå likt bananflugor i rödvinsglaset.

5. The Witcher

The Witcher

The Witcher.

Finns att se: På Netflix

Handling: Både Shadow & Bone och The Witcher har kallats “Nya Game of Thrones”. Denna serie är baserad på fantasy-romaner skrivna av polska Andrzej Sapkowski och handlar om Geralt of Rivia. Han är en plågad, oomtyckt häxkarl som tjänar sitt uppehälle genom att dräpa onda varelser i utbyte mot pengar. Det är ett ensamt jobb men under historiens gång dyker personer och profetior upp som ska komma att förändra allt. Och kan vi ange att Henry Cavill spelar huvudrollen som ett skäl i sig? Jo, vi gör det.

6. The last kingdom

Finns att se: På Netflix

Handling: Om du gillar svärdscener och får en adrenalinrush av krigsscenerna i Shadow and Bone är detta något för dig. The last kingdom är ingen fantasyhistoria, men vi tror ändå att du kommer att gilla denna spännande, historiska dramaserie.

7. His Dark Materials

Finns att se: På HBO

Handling: Game of Thrones, Harry Potter och Shadow and Bone - här får du lite av varje! Precis som i några av våra favoritserier handlar His Dark Materials om en tjej (Lyra) som får livet upp-och-nervänt när hon förstår att hon kan vara nyckeln till att förstöra en mörk värld i förtryck. Världen berättelsen utspelas i liknar vår på många sätt – men inte helt. Här har människor daemoner, sina själar som antagit djurform utanför kroppen. Och elen tycks aldrig ha blivit uppfunnen. Även om serien baseras på barnböcker är den långt ifrån barnvänlig och den medryckande berättelsen har fått vuxna världen över att plöja igenom historien för att se hur det ska gå för Lyra.

Foto: TT, Capital Pictures Källa: Refinery29

Relaterade artiklar
Alla nya filmer och serier på Netflix i april 2021
Disney+ utökar sitt innehåll med över 300 (!) nya titlar
Här är allt du vill veta om nya Gossip Girl – som har premiär i år