Shakira och Jennifer Lopez uppträder på Super Bowl 2020

Shakira och Jennifer Lopez uppträder på Super Bowl 2020

Den 2:a februari nästa år går Super Bowl 2020 av stapeln, och nyligen offentliggjordes det att Shakira och Jennifer Lopez kommer att uppträda i halvlek. Ett ärofyllt uppdrag som artisterna är väldigt exalterade över – hör deras reaktioner här!

Varje år ses finalen i amerikansk fotboll, Super Bowl, av drygt 100 miljoner tittare. Tv-sändningen är därmed den största i USA, och att få i uppdrag att uppträda i halvlek har länge setts som ett av de mäktigaste hedersuppdragen man kan få som artist.

Tidigare har bland andra Lady Gaga, Madonna, Beyoncé, Katy Perry, Justin Timberlake och Coldplay uppträtt på Super Bowl – och nästa år kommer inga mindre än popdrottningarna Shakira och Jennifer Lopez att äntra scenen.

I samband med att nyheten offentliggjordes beskrev Shakira sin glädje på Instagram:

”Det blir inte större än så här! Jag är så exalterad över att gå upp på Super Bowl-scenen i halvlek”.

I inlägget har hon även taggat artistkollegan Jennifer Lopez, som i ett pressmeddelande från NFL uttalar sig om uppdraget:

”Ända sedan jag såg Diana Ross flyga upp i luften under en halvtidsshow har jag drömt om att uppträda på Super Bowl. Och nu är det ännu mer speciellt, inte bara för att det är NFL:s hundraårsjubileum, utan för att jag får uppträda med en annan latinsk artist. Jag kan inte vänta tills vi tjejer får visa vad vi kan göra på världens största scen”.


Flera artister tackade nej till Super Bowl 2019

Enligt tidigare uppgifter till Variety ska flera stora artister sagt nej till att uppträda på Super Bowl 2019. Däribland Rihanna och Nicki Minaj. Det efter att arrangören NFL (National Football League) upprättat ett förbud mot protester vid nationalsången. Även komikern och skådespelaren Amy Schumer uppmanade till bojkott av Super Bowl 2019.

Det hela grundade sig i den konflikt som uppstod i spåren av att quarterbacken Colin Kaepernick, inför en match 2016, valde att gå ned på knä under just nationalsången. Det för att visa att han inte vill visa stolthet för ett land som förtrycker svarta människor. Agerandet gjorde bland annat Donald Trump upprörd, och sedan dess råder en debatt i USA om hur amerikaner bör uppträda när nationalsången spelas.

Super Bowl 2020 äger rum den 2 februari.

Foto: TT

Läs mer:

Super Bowl 2019 på 1 minut – 6 ögonblick du inte får missa

Se hela Lady Gagas 13 minuters uppträdande på Super Bowl

Så blev Beyoncé vår största artist – enligt fanet och forskaren