Matias Varela, Lisa Henni och Joel Kinnaman

Snabba cash – så ser skådespelarna från filmerna ut i dag

Det gör JW, Jorge, Sophie, Mrado, Jetset-Carl och de andra från Snabba cash, Snabba cash II och Snabba cash – Livet Deluxe i dag.
Evin Ahmad: "Vi är inte vana att se kvinnor ifrågasätta de högsta hönsen"
1:38

Efter reklamen: Evin Ahmad: "Vi är inte vana att se kvinnor ifrågasätta de högsta hönsen"

(1:38)

Slå på ljud

I dagarna är det premiär för serien Snabba cash på Netflix – en 20-tals tolkning av jakten på makt och pengar. För tio år sedan kretsade handlingen kring stekarna på Stureplan, wannabes – och maffialivet.

Nya Snabba cash vs filmerna

I nytappningen är fokuset detsamma, men kontexten helt annorlunda och huvudpersonerna nya. Läs mer om nya Snabba cash här.

Men – man kan ju inte låta bli att fundera på gänget som gjorde dundersuccé i filmtriologin? Såväl Jens Lapidus böcker (Snabba cash och Aldrig fucka upp) som filmerna var något helt nytt när de kom och många av skådespelarna fick sitt stora genombrott i filmerna. Vi har kollat närmare på vad några av skådisarna i Snabba cash, Snabba cash II och Snabba cash – Livet Deluxe har för sig i dag.

Skådisarna i Snabba cash-triologin – då och nu

Joel Kinnaman – JW

Joel Kinnaman slog igenom på bred front i rollen som Frank Wagner i Johan Falk-filmerna, bara något år före Snabba cash. Efter Snabba cash återupprepade han rollen som Frank Wagner i ett flertal filmer innan han tog sikte på Hollywood, där han landat stora roller i bland annat The Killing, House of Cards och Robocop. I år är han aktuell i superhjältefilmen Suicide Squad, tillsammans med bland annat Margot Robbie och Idris Elba.

Privat har han haft omtalade relationer med bland annat skådespelerska Olivia Munn och tatueraren Cleo Wattenström (som han var gift med mellan 2015 och 2018). Kinnaman är numera förlovad med modellen Kelly Gale.

Matias Varela – Jorge Salinas Barrio

Matias Varela fick sitt stora genombrott i rollen som Jorge i Snabba cash. Sedan dess har han blivit ett av våra stora skådisnamn tack vare roller som bland annat polisen Jorge Chavez i Arne Dahl-filmerna och som fotografen Johan Persson i 438 dagar.

Varela har även gjort internationell karriär med roller i Narcos och Raised by Wolves. Privat är han sambo med Daniella Kjell och har två små barn.

Dragomir Mrsic – Mrado Slovovic

Snabba cash blev det stora genombrottet även för Dragomir Mrsic. Från att i ung ålder ha dömts till fängelse för grovt rån, via rollen som Mrado kan man nu säga att gangsterfasonerna minskar för varje år. Från rollen som den lite mindre seriösa gangstern Göran i Torpederna till polisen Alex i serien med samma namn – och vidare till Katjas tålmodige pojkvän i Bonusfamiljen. Och – inte att förglömma, i julkalendern 2020 som en rörmokare som är kär i Babben Larsson. Har varit tillsammans med sambon Isabel i 28 år och är pappa till två barn.

Lisa Henni – Sophie

Spelade JW:s kärlek Sophie. Lisa Henni har under våren varit aktuell som Madeleine i Camilla Läckbergs Lyckoviken. 2017 sågs hon i hyllade kriminalkomediserien Fallet och sedan dess har hon haft stora roller även i actionthrillerserien Rig 45 och filmen Den blomstertid nu kommer.

Fares Fares – Mahmut

Fares Fares har varit ett folkkärt namn i Sverige över 20 år. De senaste åren har han även gjort succé utomlands med roller i bland annat Zero Dark Thirty, en film om USA:s jakt på Usama Bin Laden, Child 44 med Tom Hardy, Noomi Rapace, Gary Oldman och Joel Kinnaman samt serien Westworld. Nyligen såg vi Fares Fares i Partisan och Chernobyl. Privat lever han ihop med konstnären Clara Hallenkreutz och i vår väntas parets andra barn.

Joel Spira – Nippe

Rollen som braten Nippe blev Joel Spiras stora genombrott, och sedan dess har vi sett honom i ett antal film- och teaterroller, men mest känd har han kanske blivit för rollen som Oskar i syskondramat Tjockare än vatten. Han har även varit med i exempelvis Sthlm Rekviem och nyligen syntes han i Top Dog och Orca. Gift och har tre barn.

Madeleine Martin – Nadja

Madeleine Martin fick sin första stora roll som den prostituerade Nadja i Snabba cash II och Snabba cash – Livet Deluxe. Hon har sedan dess synts i filmroller i exempelvis Arne Dahl-serien, Måste gitt samt nyligen i Amningsrummet.

Mahmut Suvakci – Abdulkarim

Efter rollen som Abdulkarim har Mahmut Suvakci synts i bland annat Torpederna, Johan Falk-filmerna och nu på senaste, Britt-Marie var här och Top Dog. Förutom skådiskariärren är han ett känt namn i Stockholms krogliv, då han tillsammasn med Joel Kinnaman står bakom flera populära restauranger, bland annat Lily's Burger.

Christian Hillborg – Jetset-Carl

Christian Hillborg gjorde nyligen rollen som Henrik i Top Dog. Han har även synts i Innan vi dör och internationellt i Fleabag.

Foto: Skärmdumpar/TT

Relaterade artiklar
Evin Ahmad tar (en jävla massa) plats i nya Snabba cash
Så blir nya serien Snabba Cash – kolla in trailern