Donald Trump utbytt mot Dolly Parton i filmen Ensam hemma 2.

Folk raderar Trump från Ensam hemma 2 – och skapar årets hittills bästa memes

Twitter är inte ensamt om att aktivt radera Donald Trump från att synas och höras just nu. Internet fullständigt exploderar av roliga memes på hur folk har tagit bort honom från sin scen i Ensam hemma 2 – och vi älskar det!
Stormningen av USA:s kongress – se bilderna
Slå på ljud

Efter stormningen av Kapitolium i USA har Donald Trumps konto raderats från Twitter och han har till sist fått krypa till korset (nåväl) efter sina uppviglande uttalanden. Världen verkar faktiskt ha tröttnat på Trump så mycket att man nu vill radera honom från – allt. Och i en pandemi som denna finns ju inget annat än tid över för nya projekt!

Detta har gett upphov till en rad roliga memes där folk försöker ta bort honom från filmen Ensam hemma 2 med Macauley Culking. För er som inte minns hans medverkan i filmen kommer här en påminnelse: Kevin (Macaulay Culkin) är inne på Trump-hotellet The Plaza i New York och frågar en för honom random man (Donald Trump) om vart lobbyn finns. Trumps enda replik är "nedför korridoren till vänster".

Tillbaka till memesen! Allting började med en enkel uppmaning från journalisten Joseph Longo efter att Trumps Twitter-konto raderats:

Challenge accepted, kände världen som pepprade med sina photoshop-skills av varierande kvalitet.

Här har någon till exempel bytt ut Donald Trump mot Dolly Parton (tänk om vi även kunde låta henne ta över presidentskapet? Dröm).

En annan personlig favorit är det här exemplet där man inte har tagit bort Trump utan istället klippt in en person som varnar Kevin för honom. "Tala inte med den där mannen, han är ond!"


En annan skojare twittrar: "Oh, jag fick just nys om att Trump själv är inklippt eftersom det här var original-scenen", tillsammans med en bild på Michael Jackson.

Andra exempel är ersättare som Barack Obama, Christopher Plummer, Hamburger man, Joe Biden, Keanu Reeves, Jabba the hut – och så finns det såklart även en version där man helt sonika har raderat honom ur bild, utan ersättare.

Kudos internet!

Relaterade artiklar
Recap på 5 minuter: Stormningen av USA:s kongress
Kändisarnas (ilskna!) reaktioner efter kongress-kaoset i USA
Är det här världens sämsta CV? Se Trumps anställningsintervju här