Vem är Meghan Markle? Här är 10 saker du inte visste om henne

Vem är Meghan Markle? Här är 10 saker du inte visste om henne

På lördag kommer den brittiska prinsen Harry och skådespelerskan Meghan Markle att gifta sig. Men vem är hon egentligen? Baaam reder ut.

Läs mer: 10 saker som gör Melania Trump till en banbrytande presidenthustru

Prins Harry och skådespelaren Meghan Markle ska gifta sig. Vi har ju, som bekant, ett visst intresse för kungahuset och det är något särskilt kittlande när de gifter sig med någon bortom adeln. Du undrar därför garanterat vem prins Harrys blivande fru är – och det har vi tagit reda på.


Här är 10 saker du behöver veta om Meghan Markle

Hon är från andra sidan dammen

Meghan Markle föddes 1981 i Los Angeles. Hennes pappa Thomas W. Markle är en Emmy-vinnande ljusregissör som bland annat jobbat med ”Våra värsta år” och hennes mamma Doria Ragland har en master i socialarbete från University of Southern California och arbetar som psykoterapeut och yogainstruktör. Meghan har även pratat om hur det påverkat henne att hennes pappa är vit och hennes mamma afroamerikan, bland annat i denna intervju med Elle UK:

”Trots att min mixade bakgrund har skapat en gråzon när det kommer till hur jag identifierar mig själv har jag också kommit att omfamna det. Jag är den jag är och det är en stark, självsäker, mixad kvinna”, sa Meghan då.

Hon är riktigt välutbildad

Meghan har vuxit upp i Hollywood och lagt sin studietid på fina privatskolor. 2003 tog hon en kandidatexamen från prestigefyllda Northwestern University i Chicago där hon studerade teater och internationella relationer. Hon avslutade studierna med ett utbyte på den amerikanska ambassaden i Buenos Aires.

Du känner nog igen henne från tv

Meghan Markle är nämligen en rätt känd skådespelare som varit med i allt från tv-serier som Cityakuten och CSI till filmerna Get Him to the Greek och Remember Me. Mest känd är hon dock för en av huvudrollerna – Rachel Zane – i advokatserien Suits. Hon har dock meddelat att när hon nu förlovat sig med sin prins kommer hon inte att skådespela något mer.

Läs mer: Det här var årets julklapp året du föddes

Hon träffade prinsen på en blinddate

Jo, det är sant. Det var under sommaren 2016 som Meghan och prins Harry först träffades efter att en gemensam vän till dem båda parat ihop dem över en dejt.

”Det var absolut en blinddate”, sa prins Harry till People Royals efter att deras förlovning blev officiell.

Efter det lyckades Harry övertala Meghan att följa med honom till Botswana där de tältade under stjärnhimlen (insert: *swoon*) och fick chans att lära känna varandra.

Ingen av dem kände till den andre

Meghan är som bekant amerikan och har sagt i en intervju att hon inte alls hade någon koll på det brittiska kungahuset. Och prins Harry hade aldrig sett Suits och visste inte alls vem Meghan var.

De hade ett långdistansförhållande

På grund av Meghan och prins Harrys respektive arbeten blev deras relation snabbt ett långdistansförhållande. Dock gick det aldrig mer än 2 veckor mellan att de träffade varandra.

”Jag tror att vi tidigt förstod att vi skulle ge det här en chans. Och då visste vi att vi behövde ge det tid för att se till att det skulle fungera”, har Meghan sagt till People Royals.

Hon blir inte prinsessa

I Storbritannien får bara de som föds in i det brittiska kungahuset använda sig av titeln ”prins” eller ”prinsessa” – så Meghan kommer aldrig att bli prinsessa. Det är dock inte omöjligt att drottningen ger paret ett hertigdöme som då gör henne till hertiginna.

Läs mer: ”Glitter, glamour och tårar – så blev jag besatt av tv-programmet RuPaul’s Drag Race”

Hon har varit gift förut

Meghan hade en relation med skådespelaren och producenten Trevor Engelson från 2004 till 2013. De gifte sig i september 2011 och skiljde sig två år senare, i augusti 2013. Trevor är mest känd för sin film ”Remember Me” med Twilight-stjärnan Robert Pattinson i huvudrollen.

Hon har ägnat sig åt välgörenhet

När Meghan var liten blev hon upprörd över en reklam för diskmedel som frontades med sloganen ”Kvinnor över hela USA slåss emot oljiga grytor och stekpannor”. Hon tyckte att reklamen var sexistisk och skrev då brev till den kända kvinnorättsadvokaten Gloria Allred och dåvarande presidentfrun Hillary Clinton. Några månader senare byttes ordet ”kvinnor” i reklamen ut till ”människor”. Sedan dess har människorätt- och jämställdhetsfrågor legat henne varmt om hjärtat. Hon är bland annat en ambassadör för World Vision Canada och har rest till Rwanda för att förespråka rätten till rent vatten.

Hon har arbetat med kalligrafi

Hör och häpna med Meghan har faktiskt arbetat med att kalligrafera inbjudningskort för bröllop. Något som kanske kan komma att behövas snart…

Läs mer: Maia, 28, har lipödem: Jag har skämts för min kropp hela livet

Foto: IBL