Vem bet Beyoncé? En grundlig undersökning

Internets alla amatördetektiver har under ett par dagar samlats under #WhoBitBeyonce – veckans mest bisarra historia. Baaam går igenom hur Beyoncé blev biten i ansiktet och vilka som är misstänkta.

Läs mer: Så blev Beyoncé vår största artist – enligt fanet och forskaren

I dagarna har vi kunnat se flera bisarra rubriker om hur någon, vid något tillfälle, har bitit Beyoncé i ansiktet. Historien såg ljuset första gången i måndags då komikern Tiffany Haddish berättade om händelsen i en intervju med GQ. Hela internet ställde sig kollektivt frågan ”ursäkta mig??” och nu är vi alla besatta av att veta vem som har mage att bita Queen B.

Enligt Tiffany Haddish så inträffade ansiktsbitandet på efterfesten för en av Jay-Z:s konserter i december. Hon menar att en kvinnlig skådespelare var ”doing the mostest” på festen innan hon helt sonika bet Beyoncé i ansiktet. Beyoncé gick iväg, tog tag i Jay-Z och gick till andra sidan av rummet. Tiffany stötte på den bitande skådespelaren flera gånger under kvällen, vid ett tillfälle säger hon åt Tiffany att sluta dansa. Tiffany går fram till Beyoncé och säger: “I’m going to beat somebody ass at your party. I just want to let you know that”. Beyoncé uppmanar henne att ta det lugnt och ha kul på festen.

Mot slutet av kvällen frågar Tiffany Beyoncé om skådespelaren verkligen hade bitit henne. Beyoncé bekräftade att ja, det hände, men att skådisen var hög och ber Tiffany att inte konfrontera henne. I intervjun nämndes inga namn, men historien har gett upphov till att ett gäng amatördetektiver under #WhoBitBeyonce försöker avslöja sanningen. Beyoncés egen representant har gett följande svar till GQ: “I absolutely cannot comment on any of this, as I have no knowledge”.

Läs mer: 7 inspirerande bröllopsidéer som folk älskar på Pinterest just nu

Så, vilka ledtrådar finns?

En av de första att ge sig in i undersökningen är Chrissy Teigen. I en tweet skrev hon att hennes första gissning var helt fel och att hon aldrig hade kunnat gissa vem den bitande skådespelaren faktiskt är. Med andra ord – hon VET.

TMZ hävdar att flera källor har identifierat Beyoncé-bitaren som Sanaa Lathan. Bettet ska ha varit ”lekfullt” men Beyoncé blev ändå överrumplad. Sanaa har sedan dess twittrat ut ett (halv-svagt) förnekande.

Kan vi nu se fallet om Beyoncé-bettet som avslutat? Kanske. Med tanke på hur noggrant stjärnan kontrollerar sin image är det inte särskilt troligt att hon någonsin bekräftar händelsen. Eller så släpper hon om tre år en låt om bettet – så som Flawless tog upp det stora hissbråket från 2013.

Foto: IBL