Äntligen! Nu kan du göra en facepalm-emoji – och 71 andra nyheter

Äntligen! Nu kan du göra en facepalm-emoji – och 71 andra nyheter

Apple storsatsar på mångfald i sina nya emojis. Nu släpps äntligen fler – och till sist får kvinnor vara piloter, brandmän och domare. Dessutom kan du ÄNTLIGEN langa en facepalm-emoji.

Mer ofta än sällan kommer Apple med uppdateringar till sitt redan gedigna emoji-bibliotek. Sist lades fokus på mångfald och jämställdhet och när ännu en emoji-omgång presenterades i juni var det tydligt att Apple fortsatte sitt representationsarbete. Nu har de nya emojisarna äntligen släppts i och med operativsystemuppdateringen IOS 10.2!

Fler kvinnor med yrken

Den här gången får kvinnor både vara brandmän och domare. Totalt lanseras 16 yrkesemojis för både kvinnor och män i flera hudfärger så som astronauter, konstnärer och piloter.

Läs även: Det här betyder de konstiga emojisarna – egentligen

Internets bästa vän

Grattis, internet, nu kommer ni att kunna langa en facepalm med en emoji – vi förväntar oss att Facebook-bråk framöver kommer att eskalera i en tävling om vem som snabbast lägger den emojin. Förutom det kommer även en selfie-emoji, en hand som gör ”ring mig”-gesten (också känd som ”nu super vi”-rörelsen), en person som rycker på axlarna och ansikten som nyser, mår illa, drägglar och ljuger. Därtill kommer en clown-emoji – föll Apple för clown-skräcken tro?

Läs även: Så stänger du av Facebooks nya emojis (och får tillbaka de gamla!)

Efter stor efterfrågan

Många har under lång tid bönat och bett om att få en avokadoemoji (och med tanke på att frukten är så populär att priset har dubblerats på fem år är det föga förvånande). Och nu har bönerna blivit hörda. Dessutom kommer emojis med djur som räv, uggla, gorilla, fladdermus och haj. Frukt och grönt blir det mer av med en potatis-emoji, morötter, gurka och jordnötter. Det kommer även emojis för sallad, bacon, croissant och ett glas mjölk. Och därtill mängder av andra som brottare, kundvagn, en människa som hjular och en gravid kvinna.

Så hur får du alla nya emojis?

Uppdatera din Iphone till den senaste versionen! Du kan behöva söka efter uppdateringen. Då går du in på inställningar >> Allmänt >> Programuppdatering. Sen är det bara att uppdatera. Svårare än så är det inte!

Här är alla nya kvinno-emojis:

Se den fullständiga emoji-listan här.

Läs mer:
Emojin alla pratar om – kan du se felet?
Forskning: Emoji-användare är kåtast av alla
Se Apples nya jämställda emojis med fokus på mångfald

Bildkälla: Emojipedia