Blossa röd glubbel 2020

Blossa släpper rött mousserande vin med smak av glögg

Efter lanseringen av årets glögg med smak av mynta och grönt te släpper nu Blossa ännu en nyhet – en ny version av glubbel! Vi har testat den.

Det färdiga glubblet har de senaste åren tagit julfirandet till en ny nivå. Från att ha varit en drink för glöggfrälsta har glubblet seglat upp som en storfavorit hos många.

Glubblet gör det ännu lättare att sätta julsmakande guldkant på decembers festligheter. Det är också en perfekt gå bort-present till alla glöggmingel och släktkalas.

Blossa hakade så klart på trenden och förra året lanserades deras första egna glubbel – Sparkling & Spice Citrus, ett vitt fruktigt mousserande vin med glöggkaraktär och smak av kanel, kardemumma, kryddnejlika och citrus.

Nytt glubbel 2020

Nu vidareutvecklar man succén och lanserar även en röd motsvarighet. Den eleganta Blossa Sparkling & Spices Classic Red kombinerar glöggkryddor med mousserande rött vin.

– Efter förra årets succé med Blossa Sparkling & Spices är vi glada över att expandera vår produktportfölj och erbjuda fler goda bubblande alternativ på marknaden. Årets version är ett festligt alternativ till vinterns varma drycker och smälter perfekt in i julfirandet med sin röda färg, säger Caroline Grundström, Senior Brand Manager på Blossa.

Test: Så smakar Blossas röda glubbel

Med den röda glöggen utlovar Blossa en ännu mer smakrik och fyllig karaktär. Drycken serveras med fördel kall och har en balanserad sötma med inslag av klassiska glöggkryddor, såsom kryddnejlika och kanel, för att avrundas med toner av apelsin och anis.

Vår testpanel gillar den festliga juliga flaskan och häller med spänning upp. Drycken doftar klassisk glögg, men smakupplevelsen är inte riktigt så ”glöggig” som vi väntat oss. Den är inte särskilt söt och smaken påminner om torr sangria. Eftersmaken av kanel och apelsin är ganska tydlig. ”Men en god fördrink på en middag i december”, är slutsatsen.

Då finns Blossa Sparkling & Spices Classic Red att köpa

Blossa Sparkling & Spices Classic Red har en alkoholhalt på 8 procent och priset är 99 kronor för 750 ml. Den finns i Systembolagets beställningssortiment från den 1 oktober.

Foto: Blossa

LÄS MER:

Blossa årgångsglögg 2020 – så smakar årets upplaga

3 enkla recept på julgodis med kola, mint och pepparkaka

Julens festligaste drink med glögg och martini – Glöggtini