Efter privatjetdebatten – nu svarar Isabella Löwengrip på kritiken

När Isabella Löwengrip berättade om sin nya satsning på privatflyg fick hon genast mottaga stor kritik. Nu ger hon svar på tal.

Att Isabella Löwengrip säger kontroversiella saker nära inpå lanseringar av nya produkter är ingen nyhet. Men när hon i en intervju med Breakit igår berättade om sina nya investeringsplaner var det fler än en som höjde på ögonbrynen.


Anledningen till intervjun är att Isabella ville berätta om planerna för sin nya internationella byrå. Med ett nytt kontor i New York ska hon hjälpa branscher som halkat efter digitalt och däribland den amerikanska filmbranschen, välgörenhetsorganisationer och, det som dragit igång debatten, privatflygbolag.

”För mig är det en bransch som är väldigt spännande för vi ser en global trend hur priserna blir lägre och lägre och fler alternativ för privatflyg dyker upp hela tiden. Vi väntar oss en Uber-förvandling av industrin – sättet som vi flyger på idag är gammalt och trögt. Det kommer att bli mer flexibelt i framtiden med att snabbt via en app kunna se om en plats i ett litet plan är ledigt”, skriver hon på sin blogg.


Det blir ett lite extra kontroversiellt uttalande eftersom Isabella Löwengrip tidigare i år skrev ett blogginlägg om att hon inte alls är aningslös inför klimatfrågan.

”Jag kan inte sluta resa men jag kan anställa en person som jobbar vid min sida för att se till att allt klimatkompenseras men det ska inte stanna där. Personen ska jobba övergripande i hela koncernen, titta på allt Löwengrip och Hermine Hold gör”.

Hon nämnde dessutom Greta Thunberg i sin text:

”Greta, jag sträcker ut en hand till dig, kom gärna till våra bolag och hjälp oss”.


I Breakitintervjun fick Isabella själv frågan om den etiska aspekten i att satsa på privatflyg när vi har en global klimatkris. På det svarade hon:

”Den här diskussionen kring miljöfrågan och flyg är en väldigt svensk fråga, den är inte speciellt global, så de bolag vi träffar behöver verkligen få kommunicera och hitta sin nya generation som flyger”.

Läs mer:

Baaams klimatkoll: 5 tips – så enkelt kan du rädda klimatet
Världsnaturfonden: Så ska du äta – för att rädda klimatet

Foto: TT