Ellen Bergström om sexuella övergrepp: ”Vad är det för fel på vårt rättsystem?”

De fyra män som åtalades för gruppvåldtäkt på en kryssningsbåt friades. Nu säger Ellen Bergström ifrån om orättvisan i rättssystemet.

Läs mer: Våga prata om sexuella trakasserier – engagera dig och #hållintekäft

Det som skulle ha blivit en rolig studentresa förvandlades till en mardröm för en ung tjej. När färjan lade till i Stockholm i mars greps fyra män misstänkta för gruppvåldtäkt, och efter en rättegång i sommar friades samtliga fyra åtalade.

I en intervju med Folkbladet berättar nu kvinnan om sina känslor efter den friande domen. Rätten menade att det inte kunde visas att någon hade hindrat den unga kvinnan från att lämna hytten om hon velat, och att hon inte befann sig i en särskilt utsatt situation. Männen som friades fick också 80 000 kronor var i skadestånd eftersom de satt häktade i två månader.

Ellen Bergström har reagerat på intervjun och skriver ett skarpt inlägg på sin Facebook.

”Vad FAN är det för fel på vårt rättssystem?! Hur fan kan de fastslå att en kvinna VILL ligga med 4 killar, bara för att hon gick in i en hytt med dem? Jag blir så arg och ledsen”, skriver hon.

Hon skriver om att det är få som överklagar en sådan här dom eftersom de inte orkar med ett till misslyckande och att inte bli trodda, men uppmanar till att överklaga ändå.
#hållintekäft

Läs mer:
Nu berättar Gina Dirawi också om sexuella övergrepp – så starkt
Sexuella övergrepp – det här är dina rättigheter
Kenza öppnar upp om sexuella övergreppen: ”Varför kan inte min kropp vara min?”

Foto: IBL