Forskning: Därför borde du ta fler selfies

Forskning: Därför borde du ta fler selfies

Gillar du att ta selfies? Grattis! Forskning visar att det finns en väldigt bra anledning att fortsätta med det.

Hur många selfies tar du om dagen? Oavsett om det är en eller tio (… 100?), verkar det vara något du bör fortsätta med! Ny forskning visar nämligen att det har positiva effekter på hur du mår. Åtminstone om du tar dina selfies på rätt sätt.

Forskare vid University of California lät en grupp studenter ta olika typer av bilder med sin telefon och undersökte sedan deras humör.

Missa inte! Snapchat lanserar en helt ny produkt – och byter namn

Alla skulle ta minst en bild om dagen i tre veckor. En grupp tog leende selfies, den andra skulle ta bilder på något som gör dem glada och den tredje gruppen fotograferade saker som skulle göra en person i deras närhet glada.

De olika bilderna påverkade deltagarnas humör på olika sätt. De som tog bilder på saker som gjorde dem glada upplevde att de blev mer reflekterande och medvetna. De som tog bilder som skulle göra andra glada kände en positiv påverkan på humöret. Att få andra att bli glada gjorde att de själva mådde bra och det gjorde dem också mindre stressade.

Så, hur påverkades gruppen som tog selfies? De kände sig självsäkra och mer bekväma med sig själva. Men det spelade roll hur de tog bilden. De positiva effekterna uppstod nämligen inte om deltagarna tvingade fram eller fejkade ett leende, utan bara när leendet var äkta.

Så, vad väntar du på? Dra på ditt största leende och ta en selfie nu!

Läs mer
Hur vet jag om någon har tagit bort mig från snapchat? Här är svaret!
Instagram-tricket som gör alla dina selfies flawless
Därför är det bra att ta selfies (nej, vi skojar inte!)
Då är bästa tiden på dagen för att ta en selfie

Bildkälla IBL