14 stadier du går igenom när du ska köpa biljetter till Håkan Hellström

14 stadier du går igenom när du ska köpa biljetter till Håkan Hellström

Skulle du göra allt för att lägga din hand i Håkan Hellströms? Kommer du bänka dig för att få tag på biljetter? Då känner du garanterat igen det här!

I sommar åker Håkan Hellström på turné igen och Du. Vill. Vara. Där. Du vet att det kommer bli helt magiskt och en av ditt livs bästa kvällar. Men, för att du ska få uppleva det krävs att du får tag på biljetter. Och resan dit är inte den lättaste. Baaam listar 14 stadier du går igenom när du ska köpa biljetter till Håkan Hellström.

Läs även: Äntligen! Håkan Hellströms nya video är här

1. Eufori och hjärtklappningar

När nyheten om att Håkan ska ut på turné når dig känner du en explosion av lycka i kroppen. Tanken på konserten ger dig hjärtklappningar. Du är två steg från paradise.

2. Ont i magen

Lyckan övergår sedan till en klump i magen: Hur fan ska du få tag på biljett? Du ser framför dig hur du får följa konserten via Instagram. Är det här allt det blir så dör jag.

3. Du kollar kontot

Hur många konserter kommer du ha råd att gå på? Hur många dagar med nudlar och knäckebröd är Håkan värd?

4. ALLT

Du lyssnar på Klubbland, Pärlor och En midsommarnattsdröm, ser ett par klipp från sommarens Ullevi-konsert och inser att en Håkan-turné är värd alla pengar i världen. Du går mot Håkan vart du än går.

5. Planering och taktik

Vid det här laget vet du vikten i att lägga upp en plan. Hur många datorer kan du få tag på? Vem i gänget kan ta på sig ansvaret att ringa? Är det värt att satsa på Ullevi där det mest troligt är högt tryck, eller är det bäst att ta en mindre stad?

6. Peppen

Din plan känns vattentät. Du peppar dina vänner och säger att du är övertygad om att ni kommer kirra era biljetter. Ibland är en lögn det finaste man har…

7. Fyra minuter innan biljettsläpp

Du andas djupt. Plötsligt stiger febern över trettinie. Vännerna är på högtalartelefon och ni försöker lugna (och samtidigt peppa) varandra. Ni SKA ha biljetter.

8. Ingenting. Händer.

9. När mörkret kommer och allt gör ont, fortsätt.

Du har kontakt med andra Håkan-fans i kommentarsfält på sociala medier och inser att det ser likadant ut för alla. Du fortsätter hoppas.

10. ALLA dina vänner statusuppdaterar att de har fått biljetter. Men inte du.

Andas. Din tid kommer.

11. Du letar efter andra lösningar

Krisen är ett faktum och du måste lösa situationen. Finns det redan nu biljetter på Blocket? Kan du åka till ett ombud och köa där?

12. Du tappar hoppet. Gråten sätter sig i halsen.

Å gud det gör så ont att något så nära kan vara så långt bort…

13. Du är vidare på sidan!

Med darrande fingrar knappar du in antal biljetter. Hjärtat slår stenhårt när du fyller i dina kortuppgifter. Sabba inte det här nu.

14. JAAAAAAAAA!!!

Biljetterna är dina. Du kan inte tro det. Du gråter, du skrattar, du skriker. Du kommer förmodligen att svimma. Men det är skit samma för DU HAR BILJETTER!

Och du… om du inte fick biljetter. Glöm inte att det bästa har inte hänt än.

Läs mer:
18 citat av Håkan Hellström som går rakt in i hjärtat
16 tatueringar inspirerade av Håkan Hellström
Sabina Ddumba uppmuntrar kvinnor att ta plats: ”Kan du så jan jag”
Danny Saucedo om livskrisen: ”En örfil jag verkligen behövde”

Bildkälla IBL