Nästa Iphone kan få trådlös laddning

Ihärdiga rykten säger att Apple kommer att presentera en ny telefon redan nästa år. Och denna gång kommer telefonen gå att ladda helt trådlöst.

Nyligen släpptes Iphone 7 – och många var förbluffade över hur Apple bara kunde ha tagit bort hörlursuttaget. Frågan många ställde sig var hur man nu skulle kunna ladda telefonen och prata i hörsnäckan samtidigt. Och svaret är att det går inte. Men, nu hörs nya rykten om nästa Iphone som kan lösa hela problemet.

Läs också: Äntligen! Nu kan du göra en facepalm-emoji – och 71 andra nyheter

Vi är nog många som svurit över den till synes sjunkande batteritiden. Och nu menar källor till Nikkei Asian Review att elektronikföretaget Foxconn har börjat testa att utveckla trådlösa laddningsmoduler lagom till Iphones 10-årsjublieum 2017.

– Men huruvida funktionen faktiskt blir en del av Apples nya produkter har helt att göra med om Foxconn kan få den att fungera på en tillfredställande nivå, säger källan.

När Nikkei Asian Review kontaktade både Foxconn och Apple om ryktet ville ingen av dem kommentera saken. Tidningen Wired kunde dock presentera att Apple har sökt patent på sin nya trådlösa laddfunktion. Och till skillnad från de trådlösa modeller som finns på markanden i dag ska Apples uppfinning ska en 1 meter stort ”laddområde” runt stationen där telefonen laddas om den är inom den radien.

Läs också: Emojin alla pratar om – kan du se felet?

Dessutom hävdar ihärdiga rykten att Apple kommer att byta ut sina metallskal till glas både fram och bak på alla telefonmodeller redan nästa år. Och som om inte det vore nog sägs det att telefonen nu ska komma i tre nya storlekar.

Det återstår helt enkelt att se vad Apple presenterar nästa år men om vi får hoppas kan vi snart en gång för alla klippa laddsladden och gå fria.

Läs mer:
Äntligen! Snart kan du kolla på Netflix offline
Instagrams nya uppdatering kan rädda liv
Forskning: Därför borde du hänga mer på Facebook

Bildkälla: Unsplash