iphone filma pa konsert

Iphones nya funktion förbjuder dig att filma

Det finns så många funktioner som vi älskar med våra Iphones - och snart försvinner en av de mest omtyckta.

Apple teasar om nya uppdateringar och funktioner mellan varven. Den senaste nyheten om IOS 10 gjorde succé med överraskningar som att du inte ens ska behöva trycka på hemknappen för att telefonen ska lysa upp och visa notiser – du ska bara behöva lyfta den.

YAAS: Iphones nya uppdatering är den största (och bästa!) hittills

Men nu har Apple faktiskt valt att göra en lite annorlunda sak i en kommande uppdatering. Det handlar om problemet att folk filmar konserter med sina telefoner vilket artisterna verkligen inte gillar. Det här såg Apple som något de ville hjälpa till med att lösa och jobbar nu på en funktion som gör det omöjligt för dig att filma en spelning.

Nu ska det här snart vara ett minne blott.

Nu ska det här snart vara ett minne blott.

Hur funkar det här då? Jo, de beskriver det som en teknik där en infraröd sändare ska placeras där fotografi är spärrade. Det här ska kunna ta emot signaler med kodad data med kamera-blockerande kommandon. Då tar Iphone emot signalen som avkodar datan och gör så att det inte går att ta bilder eller filma.

Det här ska inte bara gälla på konserter utan även på bio och ska inte bara hjälpa folk att leva i nuet utan minska spridningen av olaglig media. Inspireras av Adele:

Kolla även in:
Därför kan du bara neka vissa samtal på Iphone
Hemligheten är ute: Det står i:et i Iphone för
Här är nyheten om Iphone 7 som kommer få alla att jubla

Foto: IBL