Kvinnors taxiresor tar längre tid än mäns – eftersom chaufförerna flirtar med dem

En studie har visat att det tar fem procent längre tid för kvinnor än män att åka samma taxisträcka. Anledningen? Att chaufförerna flirtar med kvinnorna.

Är du kvinna och brukar åka taxi? Kanske tar det i så fall längre tid för dig att ta dig till din destination än vad det gör för män att åka samma sträcka. Det visar en ny amerikansk studie som har utförts av forskare från MIT, Stanford och University of Washington, som Veckans affärer skriver om.

Läs mer: Hör kända svenska kvinnors berättelser om sexuella trakasserier

Forskarna har undersökt diskrimineringsmönster inom olika taxi-tjänster, däribland Uber och Lyft, och fann bland annat att mörkhyade personer tenderar att få vänta längre än vita på att få en bil. Deras bokade taxi-resor blir dessutom oftare avbokade.

Studien visade även att kvinnors taxiresor i genomsnitt tar fem procent längre tid än männens resor på samma sträcka. Anledningen är att förarna flirtar med dem, skriver Fast Company, uppger VA.

Baaams kampanj #Hållintekäft uppmanar kvinnor att våga prata om sexuella trakasserier. Hör svenska kända kvinnor berätta om sexuella trakasserier här.

Läs mer:
Nio saker vi hatar att höra från män
8 saker alla tjejer tvingas utstå under en utekväll
Nu berättar Gina Dirawi också om sexuella övergrepp – så starkt
Baaams läsare berättar om övergreppen: ”Han försökte ta ner handen i mina byxor”
Gör som vi – håll inte käft om sexuella övergrepp

Bildkälla IBL

Källa Veckans affärer