Delicatoboll med pepparkaka

Nu kan du köpa delicatoboll med smak av pepparkaka som lösgodis

Har du svårt att välja mellan krämiga delicatobollar, krispiga pepparkakor och lösgodis? Nu slipper du problemet!

Delicato har verkligen gjort en storskalig produktutvecklingsresa de senaste åren, och framför allt har man slagit sig in på jultemat. Smart drag, då dammsugare, delicatobollar och biskvier förmodligen tidigare fick stå åt sidan en månad eller två, till förmån för pepparkakor, knäck, chokladtomtar och lussebullar.

Många juliga varianter från Delicato

Nu finns såväl knäckbollar och polkabollar som pepparkaksrullar och härom året släppte man en adventskalender full av bakverk i miniformat för alla fikaälskare.

Och icke att förglömma – sen ville man arbeta sig förbi kafferasterna och in på förfesterna och släppte ”Delibubblicato” – ett bubbel framtaget för att harmonisera med just Delicatos sortiment.

Och när man väl fått vittring på nya jaktmarker siktade man in sig på den mest publikfriande marknaden av alla – lösgodishyllan, och inledde ett samarbete med nötcrème. Och sedan förra året hittar man, som säkert många vet, chokladkulor med smak av delicatoboll (vilken fick sällskap av en dammsugarpralin tidigare i höstas).

Pepparkakan i sin tur tar generellt nya territorier varje år och återfinns nu i såväl kladdkakan och chokladkakorna som glassen, filen och många andra produkter.

Här kan du köpa små delicatobollar med smak av pepparkaka

Och nu finns alltså små delicatomunsbitar med smak av pepparkaka att köpa i lösgodishyllan hos Hemmakväll, som blir först ut att sälja nyheten.

Bollen består av ett krämigt inre med pepparkakssmak, täckt av ett chokladöverdrag strösslat med små pepparkakssmulor. Låter ljuvligt, inte sant?

Bäst av allt? De är portionsförpackade, så de är coronasäkrade och passar perfekt att bjuda på!

Vad är nästa grej? Lusseb(o)len? Delicatosemlan? Kom ihåg var ni hörde det först!

LÄS MER:

Här är årets tomteglass från Sia – så smakar den

Nu kommer chipsen med smak av strawberry daiquiri

Estrella lanserar årets julchips 2020 – här är nya smakerna

Mintigt julgodis med polkagris, choklad och After Eight
Slå på ljud