Donald Trump som Disneykaraktären Ursula och Belle i Skönehetn och Odjuret läser på om QANON.

Så röstar Disneykaraktärerna i USA-valet 2020

Nu är vi inne på den absoluta slutspurten i det amerikanska valet 2020, och då undrar ni förstås: Hur skulle Disneykaraktärerna ha röstat? Baaam hör bön! Här kommer svaren.
Allt du behöver veta om presidentvalet i USA
Slå på ljud

Tisdagen den tredje november är det dags för val i USA. Republikanernas Donald Trump ställs mot Demokraternas Joe Biden när kommande års president ska koras. Blir Trump petad från tronen eller får han ratta världens mäktigaste position i fyra år till? Det är vi inte ute efter att sia om i den här artikeln. Det vi däremot vill förtälja är hur några av Disneys älskade, och oälskade, karaktärer hade röstat i USA-valet 2020 - eller om de hade röstat över huvud taget.

Nu kör vi!


Belle

Bokmalen Belle i Skönheten och Odjuret är påläst och klok och vill egentligen inte diskriminera minoriteter, men hon har hamnat i den ack så vanliga alieneringsfällan. Sad. Hon och Odjuret har frysts ut från bygemenskapen och känner sig attackerade och missförstådda. De låser in sig på slottet och blir konspiratoriska.

Belle börjar läsa på om QAnon som tror att satanistiska pedofiler håller i spakarna och att Hillary Clinton är en av dem.

För Belle blir valet enkelt, Trump for president!

Den 73:dje valpen i Pongo och de 101 dalmatinerna

Okej, den här är nästan för enkel. Donald Trump är den första hundlösa presidenten i Vita huset på 130 år och Joe Biden har delat ut hundkläder under sin valkampanj. Låter inte Bark for Biden bekant? Det borde det. Du har väl för guds skull in missat Joe Bidens kampanjfilm som han har gjort tillsammans med hunden Champ?

Fläckis vill ha nya kläder. Fläckis röstar Biden.

Pocahontas

För en månad sedan gick en av världens främsta klimatexperter Michael Mann ut och sa att fyra år till med Trump skulle innebära "Game Over för klimatet".

Pocahontas gillar klimatet. Hon gillar jorden som hon står på. Berg och träd och allt som finns omkring henne. Har ett liv, har en ande, har ett namn. Hon kan måla allt med färger i en vind... Ja, ni fattar.

Pocahontas röstar demokratiskt – för klimatet!

Ior

Nalle Puhs kompis Ior är alldeles för deprimerad för att rösta. Vad spelar hans röst för roll? Det är ingen som lyssnar på honom ändå. Nej, lika bra att ligga kvar på sofflocket och invänta världens undergång.

Ior har inte ens bemödat att registrera sig.

Ursula

Trots att Ursula och Trump verkar dela frisör så finns det något som Ursula hatar mer än allt annat: när det snackas för mycket. Hon liksom snodde Ariels röst, om ni minns. Så när Biden utbrast "Will you please just shut up man" blev valet enkelt.

Ursula for Biden!

Askungen

Askungen tog sig från fattig till rik på rekordtid, hon har LEVT den amerikanska drömmen. Hon (nåväl hennes gudmor) knäppte med fingrarna och förvandlade diverse spannmål och gnagare till dyra föremål, fordon och dragdjur på mindre än en sekund. Varför gör inte alla fattiga så, undrar Askungen? Varför väljer folk fattigdom när de kan välja att ha det gött? Om man inte orkar knäppa med fingrarna är man inte värd att hjälpas.

"Let them eat cake", resonerar Askungen och röstar höger.

Mulan

Mulan älskar sitt fosterland Kina och hade givetvis inte röstat på Kinahataren Trump om han så var den sista människan på jorden.

Men! Å nej!

Mulan råkar vara en av de tusentals studenter som kom till USA för att plugga men som Donald Trump drog in visumet för. "Reglerna skärps", förklarade han. Vips, så skickades Mulan tillbaka till Kina – utan att passera valurnan.

Så nu sitter hon på den världsberömda muren och drömmer om sitt gröna kort. På andra sidan Stilla havet sitter Donald Trump och dagdrömmer om en egen mur. Är det förresten det Kinahatet handlar om? Hans är mur är inte lika stor som Kinas? Försöker han kompensera för något?

Hur som helst får Mulan inte rösta. Sad.

Allt om Kamala Harris – Joe Bidens vicepresidentkandidat

Så skulle Disneykaraktärerna ha röstat i riksdagsvalet 2018

Förutspådde Disney corona? Sjuka sambandet mellan viruset och filmen Trassel