ol är bra for dig

Tre anledningar till att öl faktiskt är riktigt bra för dig

Är du den typen som föredrar en öl framför vin eller sliskiga drinkar? Good for you! Baaam listar tre anledningar till varför öl faktiskt är det bästa valet.

Att dricka massor av öl varje dag är kanske inte den bästa idén, men att dricka några då och då är faktiskt riktigt bra för dig (förutsatt att du inte efter ett visst antal får för dig att messa ditt ex eller något annat katastrofalt).

Här är tre anledningar till att unna dig en bira:

1. Öl är ett bra sätt för dig att stressa ner

Du knäpper av kapsylen, slänger upp benen på soffbordet och lutar dig tillbaka samtidigt som du tar din första sipp. Visst låter det ganska gött? Studier har visat att en liten gnutta alkohol faktiskt är något som hjälper dig att koppla av. Men som sagt, drick inte för många öl – du vill inte vakna upp med en bultande huvudvärk i morgon.

2. Ditt skelett kommer att tacka dig

Vill du göra din kropp en tjänst? Ta en öl! Japp, du läste rätt. Enligt en studie gjord vid University of California är ölens ingredienser riktigt bra för ditt skelett. Välj ut en ölsort du gillar, drick den med måtta och ditt skelett kommer att tacka dig.

3. Öl hjälper dig att hålla dig i form

Det låter kanske konstigt, men faktum är att studier visar att öl kan hjälpa dig att hålla dig i form. Studierna har dock utförts på möss och inte på människor, så det kan vara värt att ta det här med en nypa salt. Tanken är ju dock ändå ganska uppmuntrande!

Om dessa anledningar inte är skäl nog för dig så räcker det ju faktiskt med att öl är gott. Skål!

Läs också:
Åtta (kloka!) anledningar till att ta en öl ikväll
Därför är öl riktigt bra för ditt sexliv
Därför blir vissa fullare – trots samma mängd alkohol

Foto: IBL