Annons
 

Åtta anledningar till att ta en öl ikväll

Visste du att öl kan förbättra ditt sexliv eller att det är ett billigt skönhetsknep? Baaam ger dig åtta anledningar till att ta en öl ikväll!

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

1. Det innehåller vitaminer och mineraler
Öl innehåller bland annat fosfor, kalium, magnesium, kalcium och jod, och forskare vid Tufts university menar att ölen kan skydda mot benskörhet. Mörk öl är dessutom rikt på fibrer och järn.

Annons

2. Det håller hormonerna i balans
Humlen i ölen ska, enligt forskaren Vicky Edgson, kunna får kvinnans hormoner i balans och hjälpa mot bland annat klimakteriet och endometrios.

3. Ett billigt skönhetsknep
Har du hört skönhetsknepet att öl gör håret glansigare? Bland annat Catherine Zeta-Jones använder det som hårinpackning – ett hett tips om du får en burk över.

4. Motverkar demens
Forskare menar att om du dricker måttligt med öl skulle det det i viss mån kunna förebygga demenssjukdomar som Alzheimers, eftersom ölet innehåller ämmet Xanthohumol.

öl
Bildkälla

5. Det kan skydda ditt hjärta
År 2013 kom forskare vid Haokopio universitet fram till att öl kan bidra till en bättre hjärthälsa, eftersom det kan öka flexibiliteten i artärerna.

6. Öl kan öka din sexlust
I flera århundraden har det ryktats om att humlen i ölet har afrodisiakum-liknande egenskaper, som ska kunna ha positiva effekter på sexlusten. Problemet? Alkohol har motsatt effekt – så alkoholfri öl är att rekommendera.

Läs mer om hur öl kan förbättra ditt sexliv här!

7. Du håller formen
Okej, ta det här med en rejäl nypa salt. Samtidigt som öl innehåller mycket kalorier menar professor Tim Spector vid King’s college i London att öl med hög alkoholhalt kan göra dig smalare, på grund av de goda bakterier ölet innehåller som håller magen i trim.

8. Det är gott
Och ja, du borde unna dig något du tycker om. Och det är ju ölets dag i dag trots allt – skål!

Läs också:
Bevisat: Ett glas vin om dagen håller dig ung
19 saker du gör på fyllan (men som du aldrig skulle göra nykter!)
Forskning: Du har försökt bota din bakfylla fel hela livet