Annons
 

Pernilla Andersson: Jag är glad att jag är separerad och får välja mitt liv

Pernilla Andersson var Sveriges första kvinnliga producent och blev den första kvinnan som fick producentpris av George Martin. Nu berättar hon om vägen dit i Baaams podd När jag var 15.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Lyssna på podden här! 

Pernilla Andersson, 42, har gjort sig ett namn som både låtskrivare, singer-songwriter och producent. Hon har prisats ett flertal gånger, startat skivbolagsetikett och engagerat sig i jämställdhetsfrågor. I Baaams podd berättar hon nu om vägen dit.

Annons

– Att gå från 15 till vuxen är smärtsamt. Men man ska inte väja för smärta, även om jag inte tycker att man ska kokettera heller. Folk är jätterädda för smärta i dag, men man dör inte av det, säger hon.

I det fjärde avsnittet av podden berättar att Pernilla Andersson om hur hon som barn fick inse att hennes föräldrar inte alls var de idoler hon trott.
– När jag var 9 insåg jag att ”shit, de har inte koll”. De var så upptagna av sig själva, som många musiker. Och det var en smärta i sig, att förstå att livet inte är rättvist och alla inte har samma förutsättningar.

Hon berättar öppenhjärtigt om sin alzheimersjuka pappa, att växa upp med musiken och att vara en del av musikindustrin i över 20 år. Skilsmässan från Dregen och vad den inneburit berörs också:

– Jag är glad att jag är separerad och att jag får välja mitt liv. Jag kan säga till Dregen nu att: Jag är kaos i dag, du får hämta, gör makaroner och så kommer jag kanske inte hem alls.

– Jag är för ego för att orka allt. Jag orkar lyckas bra i min karriär och jag orkar vara en bra mamma för min son. Då fick äktenskapet stryka på foten för jag hade inte tid med det och det förstod min exman.


Hon fortsätter:

– Vissa saker blev så mycket bättre av att jag sa att ”jag klarar inte av att vara gift med dig”. Någon måste vara svinet som säger det. Man måste själv ta kommandot över sitt liv.

– Hade jag inte varit så sträng med att jag ville satsa på min karriär hade jag inte haft råd att skilja mig. Men jag ville inte tappa kontrollen över min försörjning och jag viker mig aldrig. Man får sluta gnälla och ta sig ur det.

_____

Prenumerera på podden här! 

Här finns ännu mer om podden:
Underbara Clara i Baaams podd: För ett år sedan orkade jag knappt ta hand om barnen
Underbara Clara: Jag förespråkade downshifting – ändå gick jag in i väggen
Sabina Ddumba i Baaams podd: Som svart var jag aldrig den snygga tjejen