sextips

18 tips som faktiskt förändrar ditt sexliv

Här är sextipsen som experterna (och många som testat) svär vid och som garanterat förändrar - och maxar - ditt sexliv.

Läs också: Snygga och sexiga underkläder för under 500 kronor

1. Uppvärmning på rätt sätt

Ta ett varmt bad innan det är dags för sex, en varm dusch funkar också. Värme ökar blodflödet till ditt underliv, vilket enligt sexexperter leder till att dina nedre delar blir känsligare och våtare.

2. Berätta heta bedtime stories

Läs en sexig bok eller novell tillsammans. Sexskildringar i text kan vara extremt upphetsande, tack vare att de sätter fart på era fantasier. Medan en film lämnar mindre utrymme åt just fantasier så bjuder en text in till egna bilder och det blir lätt att översätta handlingen till dig och din partner och se er i de olika situationerna.

3. Drick en sex tonic

Okej, vi vet inte om det här funkar. Men saffran, vars intensiva smak frigörs när den värms upp, har i tusentals år ansetts vara en magisk sexdryck som får fantasierna och sexlusten att flyga fritt. Så, om du är sugen –prova ett glas varm mjölk och tillsätt en nypa saffran. Om du är mer av den cyniska typen som tycker det här är bullshit: Ta ett glas rött istället.

4. Ha sex på dagen D

Under ägglossningen, omkring 14 dagar från första dagen på din förra mens, ökar din sexlust och klitoris blir extremt känslig. Det är också nu din sexlust är som högst, tack vare höga nivåer av testosteron och östrogen. Orgasmerna under den här tiden i menscykeln kommer lättare än vanligt. De sägs också vara mer intensiva. Multipla orgasmer är mest sannolika att dyka upp nu.

5. Bästa positionen för stående sex

Testa det här: I en trappa. Bakifrån. Oväntat hett och trappstegen jämnar ut eventuell längdskillnad.

6. Rytmmetoden

Öka dina orgasmchanser med den så kallade coital alignment-metoden som också kallas ”världens bästa sexställning”. Det går ut på att din klitoris ska stimuleras av hans penis, samtidigt som ni har sex med varandra. Det är enkelt. Din partner ligger ovanpå dig i missionären, med sitt bäcken direkt mot ditt. Du slingrar dina ben runt hans lår medan han är inne i dig och du rör dig upp och ner och fram och tillbaka så din klitoris får kontakt med hans penisrot och bäcken. Penetration och klitorisstimulans i ett – samtidigt som ni kan se varandra i ögonen. Hitta rytmen och håll er till den tills det går för dig.

7. Kuddknepet

När ni har sex handlar mycket om vinklar, hur hans penis kommer in i dig (eller, naturligtvis leksak eller vad ni använder). Prova att placera en kudde under din ländrygg så dina höfter kommer upp lite. Där har du den perfekta positionen och vinkeln för sex i missionären, enligt många sexexperter. När dina höfter kommer upp i en lite högre nivå kan det bli ännu skönare. I den här ställningen kan din partner också nå din G-punkt.

8. Lämna kroppsnojorna utanför

Din sexpartner vill ha dig precis som du är. Så – slappna av, släpp loss, var dig själv!

9. Komplimanger/dirty talk

Om du är sugen på att initiera lite dirty talk men inte testat eller om du vill få igång din partner, börja light genom att ge hen komplimanger. Typ ”Du är så skön” och så vidare. Kom ihåg att en komplimang får din partners självkänsla att växa = bättre sex för dig.

sextips 2016

Baaam delar med sig av 18 grymma sextips.

Läs även:
Baaam-läsarna avslöjar allt: ”Sommarsexet vi aldrig glömmer”
25 intima frågor om sex
Sexställningar: Det säger din favoritposition om dig

10. Behåll skorna på

Kanske inte dina Stan smiths, utan dina sexigaste favvoskor. En oväntad turn-on för många. Extra tips: Om ni vill att penetrationen ska bli så djup som möjligt, sträck upp dina ben så dina anklar hamnar bakom hans axlar. Att dra upp dina knän maximalt har samma effekt.

11. Ta reda på din partners sexfantasier

Fråga. Även om det visar sig att du inte vill förverkliga dem är det ett intressant samtalsämne som hjälper till att bygga upp den där intima stämningen som är så sexig.

12. Gör det skönt för dig själv

När tidningen Glamour frågade sina läsare så svarade 39% av tjejerna att de gillar att onanera när deras partner ser på. Gör precis som du gör när du är ensam. Det här är ett bra sätt att visa vad du gillar, och en stor turn-on för de flesta att få titta på. Win-win.

13. Berätta!

Vad gillar du? Vad gillar du inte? Berätta för din partner eller vänd på det och fråga vad hen gillar, för att få igång samtalet.

14. Från sidan

Om han är stor eller om du inte vill att han ska komma in så djupt, som till exempel i början av samlaget, är från sidan en optimal ställning. Perfekt som uppvärmning eller när ni vill ha lite chillat söndagssex med minimal ansträngning. Ett stort plus för att din partner eller du kan smeka din klitoris medan ni ligger.

15. Håll er på gränsen

Visste du att dina orgasmer blir ännu mer intensiva om ni drar ut på det lite? Prova att ha sex så länge ni kan, utan att komma. Håll er på gränsen, när det är som allra skönast och känn hur njutningen bara växer. Avbryt om ni inte kan hålla er och fortsätt försiktigt tills det bara inte går längre.

16. Vänd ryggen till

När ni har sex i ridställningen, testa att vända ryggen till och rida honom ”bakifrån” för en ny känsla. Ett plus med den här ställningen är att framsidan av vaginan stimuleras, och det är där G-punkten sitter. Din partner kommer älska utsikten över din rygg och rumpa och han kan lätt komma åt att smeka klitoris medan du bestämmer takt, tempo och djup.

17. Massera med olja

Köp en väldoftande olja och massera varandra med den. Skön beröring sätter fart på sex- och feelgoodhormonet oxytocin, vilket ökar dina testosteronivåer och gör dig sexsugen. Börja som en helt vanlig massage, din partner ska ligga med ryggen uppåt medan du börjar med axlar och rygg. Efter några minuter fortsätter du med lite känsligare delar, som svanken och rumpan för att sedan låta hen vända på sig så du kan fortsätta med framsidan av kroppen. Här brukar det vara rätt svårt att hålla er till en vanlig massage… Världens bästa förspel!

18. Oralsex + smekningar

När din partner utför oralsex, be hen använda fingrarna också. Dubbelt så skönt om ett finger eller två får tränga in medan du blir slickad. Enligt orgasmtipsen på sidan 77 är det dessutom på det här sättet de flesta tjejer har allra lättast att få orgasm.

Läs även:
Läsarna berättar: ”Vi hade sex på nakenbadet”
Guide: Allt du borde veta om analsex
Så använder du sexleksaker när ni har sex

Foto: Thinkstock