5 enkla (och heta) tips som förbättrar ditt sexliv

5 enkla (och heta) tips som förbättrar ditt sexliv

Skruva upp temperaturen hemma och testa något av de här tipsen för skönare sex redan ikväll. Eller när du vill.

Läs mer: Äntligen! Nu kan du köpa sexleksaker via Baaam


Tävla dig mer sugen

Vill du plussa på din sexlust, på ett biologiskt sätt? Anmäl dig till ett lopp eller boka in en boxningsmatch med en kompis. Enligt en studie publicerad i tidningen Evolution and Human behavior räcker det med vetskapen om att du ska delta i en tävling för att din testosteronnivå ska stiga märkbart. Testosteron är ett manligt könshormon som sägs öka sexlusten hos både kvinnor och män. Det finns dock uppgifter som tyder på att testosteron har en lusthöjande effekt endast vid ett bristförhållande. Hm. Men OM det inte har en biologisk effekt så finns det nog andra, heta fördelar med att tävla med din partner. Som den enkla saken att ni har kul och skrattar ihop.


… eller träna tungt

Styrketräning är ett annat sätt att boosta frisättningen av det (potentiellt) lusthöjande hormonet testosteron, vilket möjligen kan öka din sexdrift. Att träna tungt kan alltså göra dig mer sugen på sex. Det sägs också att vältränade kvinnor njuter mer av sex, så work it!


Skruva upp värmen

Utomhussex är en jättedålig idé av flera anledningar, kyla är en av dem. Satsa på värme istället, det ökar nämligen blodflödet till ditt underliv, vilket bland annat gör dig känsligare och du blir lättare våt när du är varm därnere. Testa att ta ett bad innan du har sex, det sägs öka orgasmchanserna på grund av värmen.

Läs mer: Kåt och nyfiken? De bästa sajterna med porr för kvinnor


Lämna nojorna utanför

Ja, utanför sovrummet alltså. Lättare sagt än gjort, definitivt. Men en säker lustsänkare är den när du oroar dig för om din partner lägger märker till dina celluliter, eller om du verkligen kom ihåg att raka dig ordentligt… Eller om hen tycker att dina bröst är för små, för stora eller för hängiga, eller vad det nu kan vara. Glöm alla orosmoment. Utgå från att din partner valt att vara så här nära dig för att hen verkligen vill, det är nämligen sant.


Ta hand om dig själv

Kvinnor som gör det skönt för sig själva med hjälp av en vibrator har lättare att komma tillsammans med en partner, enligt en stor, amerikansk undersökning, skriver Marie Claire. Det är ett känt faktum att du har mycket att vinna på att upptäcka din egen kropp och vad du gillar, för att öka chanserna att komma tillsammans med någon annan. Men den största behållningen är naturligtvis att du har skönt under tiden. Det behövs inte en partner för att få grymma orgasmer och njuta av fördelarna med det (endorfiner, we love you!).

Foto: IBL/Shutterstock