Därför får du muspruttar (och varför du inte ska bry dig om dem)

Därför får du muspruttar (och varför du inte ska bry dig om dem)

Muspruttar under sex är supervanligt. Trots det är det många som tycker att det känns pinsamt och jobbigt. Baaam förklarar varför de uppstår (spoiler: det är bara luft) och varför du ska sluta bry dig om dem.

Läs mer: Kåt och nyfiken? De bästa sajterna med porr för kvinnor

Vi har alla varit där. Ni är mitt uppe i sexet, med alla de ljud som det innebär, och plötsligt hörs ett litet ”pfft pfft”. Muspruttar är vanligt. Extremt vanligt. Och om det inte har hänt dig än så kommer det att hända. Låt oss svara på dina frågor och lindra din (eventuella) ångest.


Vi börjar med det best basala: muspruttar är inte riktiga pruttar och luktar inget. En prutt är en gas som uppstår under kroppens matsmältning och sedan pressas ut genom analen. Ofta luktar den dessutom illa. En musprutt däremot uppstår när det kommer in luft i slidan, ofta genom vaginalt sex med en penis eller dildo. Luften måste sedan ut igen men när det uppstår ett lufttryck i kroppen kan det här prutt-liknande ljudet hända. Det är också vanligt att luften letar sig ut en stund efter sexet.

Muspruttar uppstår ofta under just sex då penisar, dildos och fingrar har lätt att trycka upp luft där. Dessutom expanderar slidan när du är kåt, vilket skapar mer utrymme för luft att ta sig in.

Läs mer: 9 spännande sexställningar du inte har testat förut

Och ja, ibland kan muspruttar kännas pinsamt. Man är ju bara människa och har svårt att kontrollera sina olika kroppsljud. Men det är också en fullständigt normal del av sex. Och nej, det finns inget sätt att undvika muspruttar. De är här för att stanna resterande delen av ditt sexliv, så det är lika bra att vänja sig vid tanken och istället jobba på acceptansen av vanliga pruttar under sex. Där kan vi snacka utmaning.

Foto:IBL