en man och en kvinna ligger i sängen och kysser varandra

Forskning: Straighta kvinnor får färre orgasmer (pga kassa partners)

Straighta killar har en del kvar att lära sig om sex. Forskning visar att heterosexuella kvinnor får färre orgasmer än homosexuella kvinnor.

Läs mer: Kåt och nyfiken? De bästa sajterna med porr för kvinnor

Det har länge funnits en föreställning om att det är svårt att få kvinnor att komma under sex. I varje fall anses den kvinnliga orgasmen mer svårfångad än den manliga – som enligt forskning får orgasm mycket mer frekvent. Det här refereras ofta till som orgasmglappet. Det behöver dock inte innebära att kvinnor har svårt att komma, det är snarare män som är dåliga i sängen. Detta enligt en studie som Vice skriver om.

Studien, som är publicerad i Archives of Sexual Behavior, har undersökt hur ofta hetero-, homo- och bisexuella män och kvinnor får orgasm. Resultatet bekräftar tesen att män får orgasm oftare än kvinnor. Forskarna fann även en skillnad mellan homosexuella och heterosexuella kvinnor och hur ofta de får orgasm under sex. 88 procent av de lesbiska kvinnorna svarade att de oftast eller nästan alltid kommer under sex. Motsvarande siffra bland straighta kvinnor var 65 procent och bland bisexuella kvinnor 66 procent.


Läs mer: Jo, det går! Här är 3 enkla steg till fontänorgasm

De kvinnor som hade fler orgasmer var generellt mer öppna i sin kommunikation kring sex. De var mer benägna att be om det de ville ha i sängen, sexta, berätta om och agera ut fantasier och testa dirty talk. Den främsta indikatorn för hur ofta en kvinna får orgasm var dock hur ofta hon får oralsex.

52 000 personer deltog i studien där de fick svara på frågor om sina sexliv. Forskningen bekräftar även det många kvinnor vittnar om – att omslutande sex inte är en nödvändighet för att komma. Istället var det stimulering av könet, djupa kyssar och, åter igen, oralsex som var det viktigaste för att nå klimax.

Straighta snubbar har med andra ord lite kvar att lära sig när det kommer till sex.

Foto: IBL