lyckligt förhållande

Läsarna berättar: "Vår nyckel till ett lyckligt förhållande"

Vi frågade tio par om reglerna de lever efter, de där små grejerna som får dem att hålla ihop. Varsågod, här är kärlekskoderna till ett lyckat förhållande.

”Vi älskar att gå ut bara vi, en tråkig vardagskväll, och äta middag och dricka ett glas bubbel.”
Karin, 34

”Vi håller bara ’roliga’ hemligheter för varandra, som vi sedan avslöjar som små överraskningar. Annars pratar vi om allt.”
Cecilia, 23

”Vi har som regel att inte bråka om småsaker. Självklart kan man irritera sig på saker ibland, men det är ofta enklare att fixa det själv än att inleda värsta diskussionen när någon exempelvis inte ställt in en tallrik i diskmaskinen.”
Annika, 30

”Vi pratar aldrig, aldrig om jobb i sängen innan vi ska sova. ”
Sandra, 23

”Vi har väldigt roligt ihop och det är särskilt kul att tänka tillbaka på alla roliga rese-minnen. Sådant svetsar ihop oss, att kunna säga ’Kommer du ihåg den där roliga killen vi såg i Barcelona?’. ”
Maja, 25

lyckligt förhållande

Ett tips till ett lyckligt förhållande är att resa tillsammans.

”Vi har insett att man inte alltid kan vara varandras prio ett. Vi vet alltid var vi har varandra, men är en kompis ledsen och dumpad eller det krisar på jobbet – då får förhållandet gå i andra hand.”
Camilla, 23

”Vi går regelbundet ut på dejt även fast vi varit tillsammans i flera år. Han kan säga till mig att vara någonstans och skickar sms med vart jag ska ta vägen. Små uppdrag som leder mig till överraskningen. Sedan smugglar han ofta ner små presenter i min väska.”
Nelly, 31

”Vi går alltid och lägger oss samtidigt. Vi somnar alltid ’hud mot hud’ som vi töntigt säger. Det betyder inte att vi måste skeda utan bara att man tar på varandra på ett eller annat sätt när vi somnar.”
Jenny, 28

”Vi pussas alltid när vi ses och när vi går hemifrån. Det är viktigt att inte bara gå förbi varandra.”
Amalia, 28

”Vi har bestämt att det är okej om inte allt delas lika. Vi kräver till exempel inte att man dammsuger eller lagar mat varannan gång. Allt måste inte vara så jämställt och noga. ”
Viktoria, 28

Läs även:
12 tecken på att du lever i ett destruktivt förhållande
Tre saker att tänka på innan du dejtar ditt ex
Enkla knepet som får ditt förhållande att hålla längre

Foto: IBL