4 sexproblem typiska för 2017 – och hur du löser dem

Hur hanterar man egentligen en sjukt misslyckad Tinder-dejt och hur får du Mr Mes att bli Mr Grey? 2010-talet är fullt av obesvarade frågor.

Du vet alla de där grejerna du gärna vill prova på… Well, prova sexi-kett!

Du fantiserar om S&M men han är ingen Christian Grey-typ

Du går igång på tanken att bli dominerad i sängen, men han fattar inte alls. Kanske säger han något lamt i stil med ”Jag kan dominera dig, om du vill?”. Åh, vad upphetsande… Not. Tyvärr går inte alla igång på att dominera, eller domineras. Men det är värt ett försök att lära honom. Nummer ett är att få honom på rätt tankespår, och en bra början är förstås att se ”Fifty shades of grey” tillsammans eller, ännu hellre, läsa böckerna. Sedan kan ni snacka lite om handlingen och du kan säga att du tycker det är sjukt upphetsande med den typen av sex. Berätta så detaljerat som möjligt vad som känns sexigast. Om du vill vara extra tydlig: Säg att Christian Grey skulle vara ditt frikort om han fanns på riktigt.

Läs mer: Sexologen: Därför ger Fifty Shades of Grey en skev bild av BDSM

Du vill skicka sexiga bilder utan att de sprids

Baaam har tidigare skrivit om de hemska konsekvenserna när intima bilder sprids på nätet. Förövaren, han som spridde bilderna, går ofta fri medan offret står ensam med skammen. Men det är aldrig någonsin ditt fel, hur många nakenbilder du än tagit.

Det finns tyvärr alldeles för många idioter, så om du inte vill riskera att dina bilder blir objekt för runkande män därute så bör du vidta vissa försiktighetsåtgärder. Nummer ett är förstås att bara skicka bilder till en person du verkligen litar på. Om du vill sejfa extra är det smart att låta bli att visa ansiktet på bilden.

Du tänder på porrfilm men känner att du sviker dina feministiska ideal

Du har rätt att tända på vad du vill. Sex är sex, inte politik. Men idag finns kvinnovänliga filmer på marknaden, och de behöver inte alls vara tråkiga. Tvärtom. Kolla till exempel feministiska porrfilmsproducenten Erika Lust (erikalust.com) som specialiserat sig på snygga och schyssta sexfilmer med skådisar som mår bra. Som en bonus slipper du också den sjukt dåliga porrfilmsmusiken och de pinsamma försöken till någon form av handling.

Läs även: Svenska Erika gör succé med feministporr: De som medverkar ska njuta på riktigt

Du kommer till en Tinder-dejt och upptäcker att det känns helt fel

Det är okej att svajpa vänster även IRL, du behöver bara lite mod. Tinder är trots allt en lek, så varför slösa tid om det inte känns roligt? Var ärlig men trevlig, eller hitta på en ursäkt och dra. En trygg escape plan är att bra att ha, det vet alla dejtingveteraner. De vet också att det är smart att ses över en kaffe. Då kan du snabbt och smidigt lämna stället, till skillnad för om ni bokat en middagsdejt eller en långpromenad.
Foto: IBL