SOLOs läsare berättar: "Så tog vi makten över våra sexliv"

Livet är för kort för att ha dåligt sex. Baaams läsare berättar om hur de vågade ställa krav och tog makten över sina sexliv.

Det är 2016 och på tiden att du har grymt sex. Sexet DU vill ha och inte sexet du förväntas vilja ha. Baaams läsare berättar om sex gånger som de vågade ta steget till sitt drömsex.

”Jag skäms aldrig för min orgasm”

För några år sedan dejtade jag en kille, vi hade härligt sex och under sexet smekte jag klitoris samtidigt som han penetrerade mig. Efter en stund sa han: ”Ska du hålla på länge till eller kan jag komma snart?”. ”Nej, det är lugnt”, sa jag, fejkade orgasmen och i hans värld kom vi samtidigt. Jag låg med andra killar efter honom men jag smekte aldrig mig själv samtidigt igen. Jag lade helt enkelt min orgasm åt sidan på grund av att den douchen fick mig att tro att kvinnlig orgasm är jobbig och tar för lång tid. Efter snack med mina vänner och en hel del googlande i ämnet kom jag fram till att de tankarna är vanliga, alldeles för vanliga! Därför bestämde mig för att ge min orgasm lika stor plats som killens orgasm. Damn, vad sexet är bra nu. Jag älskar att onanera och utforska hur jag ska smeka mig själv och även göra det tillsammans med den jag ligger med. Jag har aldrig träffat någon igen som har sett det som negativt, utan snarare sexigt. Framförallt, jag njuter äntligen av sex! Skäms aldrig för din orgasm, den är lika viktig som hans, låt ingen douche få dig att tro något annat.

– Anisha, 25

”Jag vill ha vaniljsex”

På en after work med mina kollegor för en vecka sedan kom vi in på ämnet sex. Det var den ena berättelsen efter den andra om hur hett analsex var och hur kul det kan vara att ha en feeling av Mr Grey i sovrummet. Själv kände jag inte alls igen mig och när jag sa att jag bara gillade vaniljsex skrattade de och trodde att jag skojade. Det är inte det att jag inte har provat olika saker, jag hade till och med en trekant i gymnasiet. Men jag vet vad jag gillar och inte gillar, och jag gillar underbart härligt vaniljsex. Missionären, skeden, lugnt och mysigt i sängen under nytvättade lakan är min kopp te. När jag var yngre testade jag saker för att det kändes som att omgivningen krävde det. Nu när vi kvinnor äntligen ”får” vara sexuella så ska vi passa på att ligga runt och testa det mesta. Det är ju grymt om man gillar det! Men vi som inte vill det då? Vi som inte vill ha in något i analen? Måste jag verkligen testa allt för att veta säkert? Nej, verkligen inte. I dag är jag så glad över att jag vet att jag vanilj är min favvo på menyn.

– Sabina, 26


Läs mer: 18 heta tips som boostar ditt sexliv

”Jag känner mig sexig oavsett vad”

Jag och mina kompisar pratar ofta om alla förväntningar som finns om hur en naken tjej ska se ut. Porrfilmer är en sak men även i romantiska komedier framställs en naken tjej på samma sätt. När hon klär av sig inför sex är det med matchande spetsunderkläder och perfekt rakade armhålor. Varje gång. Även om det är spontansex i filmen råkar kvinnan alltid ha ett lyxigt underklädesset på sig. Jag är så trött på den föreställningen. Om jag har oplanerat sex har jag ofta(st) både stubbig fiffi och omatchade underkläder, benen är troligtvis inte perfekt rakade de heller. Jag har aldrig varit med om att killen i fråga avbryter och säger: ”Eh, ursäkta varför har du inte spetsunderkläder och renrakad muff?”. Nej, killen är så glad över att ens få komma in under kläderna så de blir tända oavsett. Denna stress är så onödig, onödigt skapt av bland annat filmindustrin om att vi tjejer alltid är lena, väna, hallonluktande varelser. Screw that! Känn dig sexig oavsett håriga armhålor, bomullstrosor och finnar på ryggen. Din sexpartner kommer inte att lägga fokus på det, så varför ska du göra det?

– Kajsa, 19

”Jag ligger med vem jag vill”

Det är 2016 men tyvärr finns det fortfarande fördomar kvar om att en tjej som legat med många = slampa! Om du ligger med tjejer däremot kan du förvänta dig att tas för porrfilmsmaterial och få kommentarer av killar som: ”Trekant, kanske?”. Jag är själv en nyfiken och sexuell person och ligger både med tjejer och killar. I gymnasiet gick det vidriga rykten om vilken hora jag var. Tack och lov lyckades jag ignorera dem och så fort mina tonårsår försvann så försvann även ryktena. Jag lärde mig att det oftast är unga, osäkra människor som sprider rykten, som inte hittat sig själva ännu. Låt inte sådana personer förstöra för dig, vad det än gäller. Ju äldre du blir försvinner det där. Just nu dejtar jag en tjej och vi har fantastiskt sex. Jag älskar att smeka hennes kropp och samspelet mellan två tjejer är underbart.

– Madde, 24


Läs mer: Så får du den maxade orgasmen du aldrig fått förut

”Jag ångrade mig och sa nej”

Du är ute, dricker drinkar och träffar en snygg kille, ni börjar hångla och när krogen stänger sitter ni en taxi hem till honom. Ni fortsätter hångla i lägenheten men här någonstans börjar du nyktra till och känner att det vore skönt att åka hem ändå, att inte ha sex utan lämna det vid härligt hångel och få vakna i din egen säng. Samtidigt tänker du att du ju faktiskt är där nu och att han förväntar sig sex. Så du har sex ändå och dagen efter är bakfylleångesten enorm. Känner du igen dig? Tyvärr är du inte ensam. Själv har jag gjort exakt det här alldeles för många gånger, men nu är det slut på det. Säg nej, tacka för dig, och berätta hur mysigt hånglet var men att det är dags för dig att åka hem. Det finns ingen mening med att ha sex bara för att det känns som att det är vad som förväntas. Fattar inte motparten det så vem är det att ha sex med ändå. Skulle du säga nej och han tjatar, säg att du hellre går hem och har sex med din vibrator än honom, för det kommer troligtvis att ge dig mer.

– Mirela, 21

”Jag står för det jag gillar”

Det är inte så lätt att veta vad man gillar i sex och inte, det tar ett tag att komma på det. Men det du gillar ska du stå för, tumma inte på den regeln och skäms inte för att berätta det för den du ligger med. Ofta kan man läsa i sexspalter att det är viktigt att berätta vad man gillar i sängen, hur man vill bli smekt och hur hen ska slicka dig. Men handen upp, hur många som läser det här gör verkligen det? Färre än hälften skulle jag tippa på. Men tänk efter en gång, om den du ligger med skulle säga: ”Åh, vad skönt det är, kan du göra lite hårdare, mer långsamt, eller åt det hållet…” Skulle du då bli avtänd och vilja sluta? Nej, knappast. Lika mycket som du gillar att se den du ligger med njuta, lika mycket älskar hen att se dig njuta. Sluta skämmas för att säga hur du vill ha det, styr din partner dit på ett lekfullt sätt. Jag lovar att både sexet och ditt självförtroende kommer att bli så mycket bättre.

– Elin, 22

Av: Alexandra Glahns

Läs mer:
Guide: Tre enkla steg till fontänorgasm
Sexleksaken som lär känna dig och dina orgasmer
25 intima frågor om sex (som Baaams experter svarar på)

Foto: IBL