
Premiär! Så gör du årets godaste (och enklaste) rosévinsorbet
Rosévin är gott och sorbet är gott. Varför inte kombinera båda två och få vårens godaste rosévinsorbet?
Vad sägs om att njuta av en god sorbet gjord på rosévin, hallon och smultron? Wienercaféet i Stockholm har tagit fram ett recept som serveras på caféet under sommaren – men som du dessutom kan göra hemma med enkla medel. Om du hellre vill ha en drink, kolla in här i stället.

Recept: Rosésorbet
Räcker till cirka fem personer
Du behöver:
100g Blodapelsinpuré
100g Hallonpuré
130g Smultronpuré
1.1 dl Perfect Day Rosé
1 st pressad citron
65g sockerlag
1g gelatinblad
Gör så här:
1. Mixa bären så att det blir en puré.
2. Smält gelatinet och koka upp sockerlaget.
3. Tillsätt lite av puréblandningen i det smälta gelatinet.
4. Blanda sockerlaget, purén och rosévinet och rör sedan ner gelatinet och citronsaften.
5. Låt svalna i kylen.
6. Kör sedan till fast konsistens i glassmaskinen, har du ingen glassmaskin bör det stå i frysen minst ett dygn.
7. Servera i ett vinglas och spetsa gärna till det med lite bär och en skvätt rosé.
Foto: Linus Morales