Annons
 

Sju saker du förmodligen inte visste om doggy style

Har du koll på sexställningen doggy style? Här får du sju spännande fakta om doggy style som du förmodligen aldrig hört tidigare.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

1. Ställningen är uråldrig

Även om det kanske är svårt att tro, så var faktiskt våra förfäder rätt experimentella när det kom till sexbiten också. Skrifter och målningar från romarriket och antikens Grekland har faktiskt illustrerat ställningen – men nej, själva ordet ”doggy style” omnämns (såklart) inte.

2. En populär sångrad

Genius, ett verktyg som låter dig att söka information om låtar, har sammanställt en lista över antalet gånger som doggy style omnämns i låttexter – och det är onekligen en populär ställning att sjunga om. I över 1 600 låtar omnämns ordet, och blir därför (helt inofficiellt) också den mest populära sexställningen att tralla om.

3. Aja baja

USA är kända för sina märkliga lagar, och doggy style har också fått sig en känga därav. I staten Washington är det faktiskt olagligt att utöva ställningen – frågan är väl bara hur någon ska kunna bevisa att du faktiskt har gjort det.

Annons

Läs också: 9 spännande sexställningar att testa i höstmörkret

4. Vill du glänsa med språkkunskaper i sängen?

På latin heter doggy stylecoitus more ferarum”, vilket direktöversatt betyder ”sex på djurets sätt”. Språkforskare har dock inte hittat bakgrunden till att namnet doggy style uppkom, men vi vågar chansa på att det förstnämnda namnet (som mer låter som en trollformel a lá Harry Potter) var lite krångligt att använda som dirty talk.

5. Skål!

Visste du att det finns en ölsort som faktiskt har döpts efter ställningen? Bryggeriet Flying dog tillverker ölen Doggie style pale ale, som ska passa extra bra med med thaimat, grillat eller cheddarost.

6. För att få barn

Romerska filosofen Lucretius, som levde under romartiden, sägs ha rekommenderat ställningen till par som ville öka sina chanser att bli gravida. Värt att understryka kanske är att det inte alls finns några vetenskapliga belägg för det påståendet.

7. Inte så poppis som man kan tro

Doggy style är en populär ställning för djupare penetration, men enligt en amerikansk studie är det faktiskt en minoritet som har testat den. Studien, som publicerades i National survey of family growth, uppger att 44 procent män och 36 procent kvinnor har prövat på doggy style – men i vanlig ordning är väl statistiken att ta med en rejäl nypa salt.

Läs mer om sex:
Så löser du sommarens vanligaste sexproblem
Fem hårda fakta om stånd (som du inte visste tidigare!)
Knepet som ger dig multipla orgasmer
4 anledningar till att ligga mer än vad du gör nu
5 saker du inte visste om sex (som du borde veta!)