skönhetsknep

Åtta udda skönhetsknep (som sparar både tid och pengar!)

Det finns tusentals skönhetstips för hur du bäst ska sköta ditt hår och din hud. Baaam listar åtta lite udda hacks som sparar dig både tid och pengar.

Vem tackar nej till smarta skönhetsknep som går ut på att använda saker som du redan har i hemmet? Well… Ingen! Baaam har samlat ihop nio knep för både hud och hår som hjälper dig att lösa de mest vardagliga skönhetsproblemen.

Missa inte:
10 trendiga frisyrer att satsa på sommaren 2016
Så får du bort tuffa foundationfläckar från kläderna
Vilken mascara är bäst i test? Baaam har provat!

1. Gör din egen fuktspray

Om du sitter framför datorn hela dagarna så vet du att huden i ansiktet kan börja strama efter ett tag. I stället för att köpa en dyr fuktspray så kan du blanda ihop en helt egen – som är minst lika effektiv. Slå två deciliter kokande vatten över en påse med grönt te. Låt vattnet svalna och blanda sedan ner en klick aloe vera-gel och en klick dagkräm och rör runt. Häll blandningen i en ren flaska och spraya i ansiktet på avstånd lite då och då under dagen.

2. Gör din egen primer för ögonskuggan

Det bästa sättet att få ögonskuggan att fästa på bästa sätt, och därmed hålla hela dagen, är att grunda ögonlocket med en primer. Du gör enkelt din egen genom att bland samman två delar ögonkräm med en del concealer och en nypa puder. Rör ihop ordentligt och förvara i en liten burk. Smart!

3. Gör ditt eget serum för håret

Vem har bestämt att glidmedel endast är något som lämpar sig i sängen? Eftersom glidmedel både är vattenbaserat och silikonfritt passar det bra som antifriss-serum i fuktigt hår. Ditt hår kommer att glänsa och alla småhår kommer att lägga sig.

4. Ge ditt schampo superkrafter

Om du stylar ditt hår med diverse produkter så är det extra viktigt att ditt hår (och din hårbotten!) verkligen blir rent när du duschar. Ett billigt sätt att förvandla ditt schampo till det bästa någonsin är att blanda en tesked bakpulver i en normalstor klick med schampo. Voilà!

5. Ge dina celluliter en omgång

Visste du att de flesta cellulitkrämer innehåller koffein? Koffeinet verkar vätskedrivande och är därför den perfekta ingrediensen för att tajta till låren och rumpan. Spara sumpen från morgonkaffet och mixa en handfull med två matskedar olivolja. Massera in blandningen på de områden där du tycker att det behövs.

6. Mixa fram en egen nyans av nagellack

Det finns egentligen ingenting som säger att du inte kan blanda ihop två nyanser av nagellack för att skapa en ny. Om du är trött på dina gamla nagellack så är det dags att börja experimentera. Mixa två (eller flera) nagellack i en tom flaska och rör runt med borsten. Om du vill piffa till ditt nya nagellack ännu mer kan du addera lite glitterlack!

7. Förläng livslängden på din parfym

Det är inte många parfymer som lyckas hålla doften en hel dag, särskilt inte om du är en aktiv person. Ett smart sätt att få doften att hålla längre är att applicera lite hudkräm på de ställen där du sedan sprayar parfym.

8. Gör din egen dip-in remover

Ett billigt alternativ till dip-in removers är att helt enkelt göra din egen. Det enda du behöver är en burk med lock, en tät skumgummisvamp och nagellacksremover. Fixa till svampen så att den passar bra i din burk. Glöm inte att göra ett hål i svampen för fingertoppen! Fyll sedan på burken med remover.

Missa inte:
Fyra knep för att få lyster och glow i hyn (utan smink!)
5 vanliga misstag du gör med din beautyblender
Fem tips för att lyckas med pastellhåret i sommar

Källa: Popsugar

Foto: IBL