Artikeln innehåller reklamlänkar
tre vattenfasta mascaror

Bäst i test: Vattenfasta mascaror som klarar regn, rusk och tårar

Livet är fyllt av motgångar i både vind och kärleken som tillåter en tår eller två. För det krävs en vattenfast mascara som inte rör sig – Baaam har testat och betygsatt.

Läs mer: Brun utan sol-produkterna som är bäst i test – från budget till lyx

No7 Cosmetics Stay Perfect Mascara


Omdöme: Mascaran har en gummiborste som gör den väldigt enkel att applicera. Stort plus från mig som gillar gummiborste. Helt fritt från klumpar och jag upplever att fransarna blir längre snarare än maxad volym. Önskar du mer volym är den kanske inte det perfekta valet för dig. Mascaran torkar väldigt snabbt, vilket såklart är en fördel, men den hinner torka redan under applicering vilket gör det svårt att lägga på fler lager under applicering och forma fransarna. Håller superbra i vatten. Jag har både gråtit och badat och den sitter som en smäck. Till min stora förvåning, eftersom den sitter så bra, är den väldigt enkel att ta bort med vanlig ansiktsrengöring.
Betyg:

Läs mer och köp här. (länk till Tiddly)

The Body Shop Lash Sport Waterproof Mascara


Omdöme: Formulan är tunn men appliceras lätt och känns bra. Fransarna blir både långa och får volym, helt utan att klumpa sig. Riktigt bra! Jag både solar, svettas och doppar huvudet. Mascaran fäller ingenting och sitter där den ska. Riktigt svår att få bort, även med dubbelrengöring och oljebaserad rengöring. Får dra loss det sista från fransarna.
Betyg:

Läs mer och köp här. (länk till Awin.com)

Läs mer: Jakten på den perfekta vingen – vi testar 13 eyeliners

Too Faced Better Than Sex Waterproof Mascara


Omdöme: Den timglasformade borsten känns lite klumpig till en början men med lite övning går det bra. Den känns lite torrare än vanliga mascaror vilket ger ett fint resultat med långa, separerade fransar utan klumpar. Går bra att bygga på för ännu mer volym. Mascaran sitter som berget under ett bad men kräver en oljebaserad rengöring för att riktigt lösas upp. Det saftiga priset drar ner betyget något, annars är det en riktigt bra mascara.
Betyg:

Läs mer och köp här.

Lancôme Monsieur Big Waterproof Mascara


Omdöme: Fransarna blir underbara och naturligt fina vid en applicering. Redo för fest vid andra lagret! Håller jättebra, jag har provat pool, hav och att gråta i den. Mascara är enkel att få bort men kräver rengöring. Kan bli lite smulig och falla av inpå småtimmarna. Men inget som stör dagtid.
Betyg:

Max Factor False Lash Effect Waterproof Mascara


Omdöme: Lätt att applicera om du är van vid en ganska stor borste. Mascaran klumpar inte men ger inte heller så mycket volym eller längd. Ser relativt naturligt ut. Luktar dock lite klor? Jag har inte känsliga ögon men den svider lite, det måste vara lukten som är stark. Sprang i sol och extrem värme men den såg fortfarande riktigt bra ut. Gnuggade ansiktet med vatten efteråt och då börjar den fälla lite under ögonen. Med dubbel borttagning går den bort ganska enkelt. Bra hållbarhet men lite tråkigt resultat och svid drar ned betyget.
Betyg:


Läs mer och köp här. (länk till Adtraction)

Eyeko Yoga Waterproof Mascara


Omdöme: Ganska svår att applicera då borsten ser typ ut som Barbapappa, först bred sedan smal. Men efter att ha testat några gånger så får man in snitsen och då förstår man fördelarna med att kunna komma åt fransarna längst in. Jag använde mascaran under ett träningspass när svetten rann – och den satt som berget.
Betyg:

Läs mer och köp här. (länk till Adtraction)

Missa inte! Redaktionens val: Skönhetsprodukterna vi inte klarar oss utan i juli