Artikeln innehåller reklamlänkar
gigi hadid osminkad

Så blir du bekväm utan smink i sommar

Tycker du att det känns svårt att gå osminkad? Lugn, bara lugn - du är inte ensam, och det finns knep att tillgå för att bli mer självsäker utan smink. Baaam har koll!

Sommaren är här! Och med allt strandhäng och övriga sommaraktiviteter det innebär kan din make up nästan mer vara ett jobbigt projekt än en tillgång. Dessutom – tänk bara hur mycket tid du sparar på morgonen genom att strunta i sminket. Är du ändå en av dem som har svårt för att känna dig bekväm utan? Då är det dags att följa Baaams enkla tips.

1. It’s all in your head

Hur ofta går du förbi någon på stan och tänker, ”åh, shit – hen är osminkad”?. Nej, precis, typ aldrig. Det är faktiskt bara du själv som reflekterar över om du har smink eller inte. Utmana dig själv och boosta ditt självförtroende genom att öva på att gå osminkad. Du kommer att vänja dig vid känslan och bli mer bekväm för varje dag som går. Dessutom är du vacker precis som du är – lär känna ditt osminkade ansikte bättre!

Läs också: Billigaste (och bästa!) knepen för att bli av med pormaskar

2. Sola smart!

Sommaren ÄR den perfekta tiden på året för att vänja sig att gå osminkad. Lata dagar på stranden, en lätt solkysst hy och ett brett leende gör att du ser piggare ut, helt utan concealer och foundation. Solbrännan gör också att du känner dig fräschare och behovet att gå sminkad minskar – men glöm inte bort att smörja in dig ordentligt (hey, rynkor och kräftröd hy är faktiskt inte önskvärt!). Har du inte tid eller ork att sola? Satsa på brun utan sol i ansiktet som ger glow och en lätt bronzig hy.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

3. Återfukta och använd olja

Fuktboosta på sommaren – hyn torkas lätt ut av solstrålar och värme. Smörj in ansiktet noga med en bra ansiktskräm och återfukta läpparna – det ger en naturlig lyster. Slå två flugor i en smäll och välj en kräm med solskyddsfaktor så skyddar du dig och återfuktar på samma gång. En ansiktsolja fungerar som naturlig highlighter, så applicera i pannan och på kindbenen för

1. Återfuktande läppglans med spf, Hawaiian Tropic (länk till butik), 49 kr
2. Fantastisk återfuktande och uppiggande dagkräm, Lumene (länk till butik), 159 kr
3. Återfuktande ansiktskräm med spf 15, Formula 10.0.6 (länk till butik), 85 kr
4. Skimmrande olja för både hud och hår, Isadora (länk till butik), 159 kr

4. Eyebrows on fleek!

Ett simpelt knep för att bli bekväm utan smink är att vårda och ta hand om dina ögonbryn. Noppa, trimma och färga ögonbrynen hemma – det markerar dina ögon och ger dig en klarare blick, och så slipper du tänka på ögonbrynspenna under sommarens lata dagar.

Läs också:
10 budord som hjälper dig att få den perfekta solbrännan
Gigi Hadids absolut bästa beautyknep
5 sätt att göra ditt hår tjockare (utan att gå till frisören!)
Sekundsnubba tricket som fuktboostar din hy

Foto: @gigihadid, @bellahadid, IBL

Alla produkter i denna artikel är utvalda av Baaams redaktion, och länkas till återförsäljarna genom tjänsten Apprl.