Artikeln innehåller reklamlänkar
De bästa tipsen för lockigt hår – och produkterna du behöver

De bästa tipsen för lockigt hår – och produkterna du behöver

Det är dags att du blir vän med dina lockar. Baaam ger dig bästa tipsen (och produkterna) för att tämja och vårda ett självlockigt hår.

1. Byt ut handduken mot en t-shirt

Att torka håret med en frottéhandduk gör ofta ditt hår ännu frissigare. Testa istället att att krama ur håret med en gammal t-shirt, det är mer skonsamt för ditt svall.

Du kan även investera i en hårturban från Aquis vars mjuka material gör att håret torkat 6-8 gånger snabbare. Läs mer och köp här (länk till butik).

Letar du efter ännu fler hacks och tips? Här hittar du våra bästa skönhetstips!

2. Testa plopping

När du ändå har din t-shirt i handen – testa popping! Metoden är ett sätt att skydda dina lockar från att bli platta och frissiga när du sover med blött hår. Du ”ploppar” ner ditt hår på en t-shirt och knyter den runt huvudet. Se guiden nedan!

3. Fukt, fukt och fukt!

Lockigt hår är naturligt mer fuktfattigt än rakt hår. Hårstråets struktur hindrar nämligen fett som produceras i hårbotten att ta sig ner i håret och återfukta. Därför måste man fylla på och fuktbomba regelbundet – gör en härlig inpackning eller hårmask minst en gång i veckan.


1. Återfuktande hårmask med arganolja från Moroccanoil (länk till butik). Läs mer och köp här (länk till butik).
2. Vårdande hårmask med banan från The Body Shop (länk till butik). Läs mer och köp här (länk till butik).
3. Redaktionens favorit! Återuppbyggande hårmask från Macademia natural oil (länk till butik). Läs mer och köp här (länk till butik).

4. Definiera dina lockar

Rätt stylingprodukter ger fukt, definierar dina lockar och minimerar friss. Testa dig fram med olika leave-in-balsam, håroljor och stylingkrämer och se vad som funkar i just ditt hår. En bra kombination kan vara en produkt som ger fukt (leave-in-balsam, olja) och en produkt som definierar dina lockar och ger stadga.


1. Leave-in-serum som definierar lockar från Davines (länk till butik). Läs mer och köp här (länk till butik).
2. Hårolja från OGX (länk till butik) som ger glans och minskar friss. Läs mer och köp här (länk till butik).
3. Stylingkräm från Moroccanoil (länk till butik) som definierar och ger stadga till lockar. Läs mer och köp här (länk till butik).

5. Borsta varsamt

Var försiktig med hårborsten – den är inte ditt hårs bästa vän. I torrt hår borstar du lätt sönder lockarna. Testa därför att borsta det precis innan duschen, i duschen med balsam i, eller endast med hjälp av fingrarna.

6. Testa balsammetoden

Många lockiga tjejer svär vid balsammetoden. Det innebär i korthet att du slutar tvätta håret med schampoo och istället tvättar och vårdar bara med balsam. Du ska undvika balsam med silikoner, och det finns utförliga listor med produkter godkända för balsammetoden. Googla dig till mer info om du är sugen på att testa!

7. Använd en diffuser

Det allra bästa för lockigt hår är när det får självtorka, men om du behöver använda hårtorken är det är smart att använda en diffuser. Det är en typ av tratt du sätter på hårtorken som fördelar luften jämnare och hjälper lockarna att behålla sin form.

Dissufer från Cloud Nine. Läs mer och köp den här (länk till Nordicfeel).

Foto: IBL

LÄS MER:

Vinterns snyggaste träningskläder

Snygga och sköna munskydd – här köper du dem

15 stickade tröjor som vi vill bära hela vintern