marken efter bikini

Enkla knepen för att få linjerna efter bikinin att försvinna

Hur försiktig du än är så händer det även den bästa, vi snackar självklart om bikinimärken efter solbrännan. Här är knepen som gör att de försvinner!

Du ligger ute i solen, smörjer in dig med solskyddsfaktor och viker ner axelbanden på din bikini för att det inte ska bli så tydliga linjer efteråt. Men på något magiskt sätt så blir det så i alla fall, och över hela kroppen.

Det här händer nästan alla, men visste du att det finns knep som gör att linjer efter badkläderna blir mindre tydliga? Kolla in här nedanför!

Ännu fler tips:
Så blir du bekväm utan smink i sommar
Khloé Kardashians bästa budgettips för en fräschare hy
Så undviker du rakfinnar vid bikinilinjen i sommar

#1: Exfoliering för ett långvarigt resultat

Det är många som struntar i att exfoliera kroppen, kanske för att det tar lite längre tid i duschen eller för att det skulle kännas onödigt. Well, det är det inte.

För att få de bästa förutsättningarna för en jämn bränna så ska du definitivt exfoliera kroppen innan du ger dig ut i solen. Och om du har fått envisa linjer efter bikinin så kan du göra dem mindre tydliga genom att peela din solbränna så att hudtonerna matchar varandra igen.

#2: Bråttom? Svaret: brun utan sol

Så, du kanske la dig ute i solen för att få den där solkyssta looken inför festen eller bröllopet du ska på kommande dag. Det som skulle bli en fräsch liten bränna blev tydliga linjer efter ditt linne, något som inte passar jättebra med din axelbandslösa klänningen.

Då är lösningen, helt enkelt, brun utan sol. Smörja in de ljusare partierna för att nå samma nyans som din bränna.

kendall jenner

Det kan hända även den bästa, som du ser.

#3: Puder gör jobbet

Ett annat sätt att göra märkena mindre tydliga för stunden är att använda solpuder eller bronzer. För att få bort de skarpa kanterna från dina linjer så är det här ett riktigt bra alternativ, i alla fall för en kortsiktig lösning!

#4: Få det att fastna

Puder, bronzer, brun utan sol… Allt det här känns lite osäkert, speciellt om du ska nånstans kort efter att du applicerat sminket. Då är både primer och en setting spray ett riktigt bra sätt för att få din makeup att hålla allra bäst.

Börja med primer innan pudret, applicera sedan sminket och avsluta med en setting spray. Då ska din tillfälliga bränna hålla sig kvar så bra som möjligt!

Läs även:
Makeup-artistens bästa knep: Ögonskuggan som passar alla
Vanligaste missarna du ska undvika för att få perfekt rakade ben
Sju saker du absolut inte ska göra efter du vaxat bikinilinjen

Foto: IBL
Källa: InStyle