Annons
 

Vanliga missarna du ska undvika för att få perfekt rakade ben

Att hålla benen hårfria och släta är ett en evig kamp, speciellt sommartid. Och antagligen gör du en del missar som gör allt mycket svårare…

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Slitna jeansshorts, luftiga kjolar och korta klänningar. Under sommaren är det obligatoriskt med bara ben, vilket innebär att jakten på släta ben blir mer intensiv. Men visste du att det finns en hel del missar när det kommer till att raka benen? De är faktiskt vanligare än du kanske tror, och om du undviker misstagen så håller du dina ben slätare längre.

Annons

Tips om en annan rakning:
Så undviker du rakfinnar vid bikinilinjen i sommar
Sju saker du absolut inte ska göra efter du vaxat bikinilinjen
Tre smärtsamma sanningar om att raka könshåret

#1: Rakar för snabbt
Det finns roligare saker att göra än att raka benen, vi vet. Men det är ingen bra anledning att göra det snabbt, då är nämligen risken betydligt större att du skär dig eller får irriterade hårsäckar.

Så, tänk på att låta det ta lite tid och få ett bra resultat än att göra det snabbt vilket till och med kan leda till bestående ärr på benen.

#2: Torrakning
Vi har alla gjort det någon gång (jo, du också), nämligen rakat benen helt torra. Men blir det någonsin snyggt? Oftast leder det till att din hud blir irriterad och kan leda till både utslag och knottror. Snyggt? Nej.

#3: Tvål istället för lödder
”Åh nej, raklöddret är slut. Äh jag använder tvål istället, det går ju lika bra.” Nej, nej, nej. Raklöddret är mjukgörande för huden och gör att rakhyveln glider lättare medan tvålen torkar ut din hud.

#4: Börjar duschen med att raka benen
Varmt vatten mjukar upp både hud och hårsäckar. Låt vattnet work its magic och gör rakningen som ditt sista steg när du duschar!

Hinner du inte raka benen? Sätt på dig ett par stövlar!

Hinner du inte raka benen? Sätt på dig ett par stövlar!

#5: Slö hyvel
Skillnaden på att använda en helt ny rakhyvel kontra en som är välanvänd (läs: så sjukt sliten) är enorm. En ny hyvel glider över huden mycket lättare medan de gamla bladen ökar risken för skärsår. Som att det inte skulle vara tillräckligt så samlas det bakterier och gamla hudceller i hyveln vilket inte bara är äckligt utan kan skapa irritation.

#6: Exfolierar inte
Skapa absolut bäst förutsättningar för din rakning genom att peela benen innan du sätter igång med hyveln. Om du inte gör det så fastnar de döda hudcellerna på rakhyveln istället för att du exfolierar bort dem.

#7: Smörjer direkt efter rakning
En direkt effekt av rakning är att hudsäckarna öppnar sig. Ge dem lite tid att sluta sig innan du smörjer in dig. Till exempel: rakar du benen på kvällen så är det precis lagom om du återfuktar på morgonen!

#8: Strunta i det
Ett enkelt sätt att skippa skärsår, irriterad hud och inflammerade hårsäckar är också att inte raka benen. Punkt.

Missa inte:
10 budord som hjälper dig att få den perfekta solbrännan
Stor guide: Så får du bäst resultat med brun utan sol
14 skönhetskatastrofer som får dig att vilja börja gråta

Foto: IBL