Riktigt kyssäkta läppar — Baaam har testat 11 läppstift som håller (eller?)

Många läppstift lovar det – få håller det. Vi pratar såklart om kyssäkta läppar. Så för att undvika utsmetat läppstift har Baaam testat elva läppstift som verkligen ska hålla hela dagen – och natten.

Missa inte! Jakten på den perfekta vingen – vi testar 13 eyeliners

Så står du där, redo att gå ut på kvällen och försöker komma i håg vilket läppstift det egentligen var som höll hela kvällen och vilket som mer hamnar på hakan efter en kvart. Look no further. Baaam har testat elva läppstift och svettats, ätit, druckit – allt för att ni ska veta vilka läppstift som är värda pengarna. Betygen sätts från 1 till 5.


Anastasia Beverly Hills – Liquid Lipstick

Omdöme: Den flytande formulan gör den lätt att applicera, även om den trubbiga penseln gör det mindre precis. Färgen är mättad, ytan supermatt och även om den torkar ut läpparna behålls ändå en len känsla under dagen. Hållbarheten är på topp även om lite färg lossnar efter ett rejält mål mat. Lätt att tvätta av dessutom.
Betyg: 4
Pris: 260 kronor

Marc Jacobs – Liquid Lip Crème

Omdöme: Lätt att applicera, väldigt pigmenterad och blir glansig som ett läppglans. Den torkar inte ut men är lite klibbig på läpparna. Hållbarheten är väldigt bra och sitter genom mat och dryck utan att lossna. Går därtill lätt att tvätta av.
Betyg: 4
Pris: 240 kronor

Urban Decay – Vice Liquid Lipstick

Omdöme: Applikatorn är smidig och lite vinklad vilket gör den lätt att applicera. När färgen torkar blir den rejält matt – tyvärr torkar läpparna också ut riktigt mycket. Den håller dock i flera timmar och först mot slutet lossnar lite färg. Dessutom oväntat enkel att tvätta bort!
Betyg: 4
Pris: 190 kronor

Läs också: Så väljer du rätt nyans på rött läppstift (+ bäst i test) (länk till ELLE)

OFRA – Liquid Lipstick

Omdöme: Lätt att applicera men det kommer inte så mycket färg. Färgen blir matt och mörkare än vad den ser ut och ytan lite stum men inte alltför torr. Den sitter genom middag och dricka men tunnas av lite mitt på läppen under kvällen. Går bort med sminkborttagning.
Betyg: 4
Pris: 175 kronor

Kat Von D – Everlasting Liquid Lipstick

Omdöme: Superlätt att applicera, färgen blir mättat matt och ytan blir torr men inte så det känns uttorkande. Den sitter väldigt bra genom mat och dryck och går att fylla på under kvällen. Är lite svår att få loss men går bra med sminkborttagning.
Betyg: 4
Pris: 215 kronor


Yves Saint Laurent – Vernis À Lèvres Glossy Stain Pop Water

Omdöme: Med en spetsig applikator går det lätt att få till en perfekt kant. Läpparna blir glansiga och känns väldigt återfuktade men färgen blir också lite mindre mättad. Den håller bra under dagen men behöver bättras på under kvällen – något man kan göra utan att den smular. Går lätt att tvätta av.
Betyg: 3
Pris: 360 kronor

Sephora – Rouge Lip Tint

Färgen är tunn och skir. Finishen ligger mittemellan matt och glansig och torkar inte ut ut läpparna. Dock är hållbarheten dålig och läppfärgen lossnar lätt, men när den ska tvättas av lämnar läppstiftet en kvarvarande färg som sitter som berget. Först dagen efter gick det sista bort.
Betyg: 3
Pris: 120 kronor


Sephora – Wonderful Cusion Matte Lip Cream

Omdöme: Med en knepig rund kudde appliceras läppstiftet på ett relativt oexakt sätt. Hållbarheten är inte alls bra och den går att tvätta bort nästan för enkelt. Men, den är galet återfuktande – nästan som ett läppcerat.
Betyg: 2
Pris: 100 kronor

Lancôme – Matte Shaker Liquid Lipstick

Omdöme: Eftersom applikatorn är som en spetsig kudde är den lite svår att använda och ger inte ett precist resultat. Ytan blir matt men återfuktar ändå bra. Hållbarheten är dock sådär och fadear av under dagen. Går dock bra att fylla på och tvätta av.
Betyg: 2
Pris: 225 kronor

Lumene – Nordic Seduction Matte Lipstick

Omdöme: Målas på som vilket läppstift som helst och lämnar en matt yta. Formulan är oväntat krämig och återfuktar bra. Dock håller den inte så bra och släpper ifrån sig färg när man äter och dricker. Tvättas därför också av utan problem.
Betyg: 2
Pris: 200 kronor


Too Faced – Melted Liquified Long Wear Lipstick

Omdöme: Applikatorn är en liten kudde i tuben och går inte att måla med precist. Pigmenteringen är sådär och ytan blir satinliknande men ganska kladdig. Hållbarheten är inte den bästa och färgen skavs bort efter någon timme. Dock lätt att tvätta av.
Betyg: 1
Pris: 180 kronor

Läs också: Världens 5 mest ikoniska läppstift (länk till ELLE)

Bäst i test: Anastasia Beverly Hills – Liquid Lipstick, Urban Decay – Vice Liquid Lipstick, Marc Jacobs – Liquid Lip Crème, OFRA – Liquid Lipstick och Kat Von D – Everlasting Liquid Lipstick

Foto: Unsplash/Gabriel Silvério