6 enkla beautylöften som faktiskt går att hålla under 2017

6 enkla beautylöften som faktiskt går att hålla under 2017

Nytt år, nya möjligheter – och nya nyårslöften! Baaam listar beautylöftena som du faktiskt kan (och vill) hålla under 2017.

1. Sluta bita på naglarna

Okej, vi kanske har lovat oss det här sisådär 930 gånger tidigare, men nu kör vi på riktigt. Bunkra upp med småmynt och lägg en spänn i en burk varje gång du biter på naglarna. Förmodligen lyckas du både spara lite cash och, på sikt, lägga ner nagelbitandet. Ett annat alternativ? Satsa på en sjukt snygg manikyr!

2. Använd a-l-l-t-i-d solskydd

Nej, nytt år, nya vanor. Din hy kommer se fräsch ut så mycket längre om du bara smetar på lite solkräm med hög solskyddsfaktor när solen skiner – och när den inte gör det. Din hud behöver det och det är verkligen så himla enkelt!

Läs också: De absolut bästa hacksen för att piffa nyårsbubblet

3. Sluta styla håret utan värmeskydd

Stylingverktygen vi använder når ofta temperaturer över 200 grader och de fria radikaler som bildas av hettan skadar hårstråna. Idag finns massor av grymma produkter som kombinerar stylingegenskaper och skydd – toppen att slå två flugor i en smäll.

4. Somna (typ) aldrig med smink

Okej, din hy tar inte skada av lite tillfälligt slarv. Det är de dagliga rutinerna som är viktiga, som att du tvättar ordentligt rent varje kväll med en mild produkt. Men en bra nödlösning de där sena kvällarna när du egentligen inte orkar är ett paket avsminkningsservetter – beautyvärldens gåva till sömniga partytjejer.

Läs också: Här är tekniken som ger dig perfekta fransar

5. Skippa solarium en gång för alla

Att sola solarium känns ju extremt 90-tal (och inte på det coola sättet). Förutom att det innebär en onödigt stor cancerrisk så kommer din hy åldras i förtid. Dyrt är det tyvärr också.

6. Klämma finnar? No-no!

Ja, vi vet precis hur svårt det är att låta bli, men vi vet också att det är bäst att göra det (ja, låta bli alltså). En oskyldig liten finne som kläms kan bland annat orsaka ärr så försök hålla fingrarna i styr.

Läs också:
Så kan du slippa bakfyllan – sex enkla knep
Så lyckas du hålla nyårslöftet – en gång för alla
Recept: Glittriga snickerdoodle cupcakes (perfekt till nyår!)

Foto: All Over Press