kokosolja skonhetsknep

Sex smarta skönhetsknep med kokosolja

Det är ingen nyhet att kokosolja är som magi för insidan av kroppen, men visste du att det kan göra underverk även på utsidan?

De flesta träningsprofiler och smoothiejunkies fullkomligt lovprisar kokosoljan. Det smörjer lederna, är rik på protein och förbättrar immunförsvaret. Men det finns en hel del som den väldoftande oljan kan göra för ditt yttre också.

Missa inte:
Sex enkla sminktips för att se piggare ut (som fungerar!)
Makeup-artistens bästa knep: Ögonskuggan som passar alla
De vanligaste som skadar ditt hur under sommaren

#1: Med fokus på nagelbanden

Kokosolja ska göra underverk för dina nagelband genom att göra dem mjuka och följsamma. Förutom det ska oljan även stärka dina naglar, och vem vill inte ha det?

#2: Vitare tänder, ja tack!

Glöm dyra tandläkarbesök, satsa på oil pulling istället! Det här är kändisarnas favoritmetod för att göra tänderna vita och få bättre munhygien.

Börja varje morgon med att ta en matsked kokosolja och skölj munnen med det i 20 minuter. Nej, vi skojar inte.

kokosolja

Vem visste att du kunde ha ett helt spa hemma med ingrediensen från ditt kök?

#3: Livar upp trött hår

Trista toppar och spröda strån? Smörja in med kokosolja, det ger samma effekt som en intensiv hårinpackning – utan onödiga tillsatser.

#4: Naturens egen highlighter

Både inom contouring och strobing är highlighter en viktig del i processen. Har du ingen highlighter hemma eller vill du testa något helt nytt? Efter att du har sminkat dig, applicera lite kokosolja på de ställen i ansiktet du vill ljusa upp!

#5: Huden blir mjuk

Låt oljan smälta lite och smörj sedan in din hud. För hur härligt är det inte med mjuk och len hy som doftar tropisk kokos? Nu under sommaren, när myggen är framme, så är det också bra att lindra de kliande betten med oljan!

#6: Envis mascara – no more!

Hur mycket du än gnuggar så kan envisa fläckar av mascaran fastna och en mörk ring runt ditt öga uppstår. Då är kokosoljan ett riktigt bra alternativ.

Smörja in, skölj av och de jobbiga sminkresterna ska försvinna!

Ännu fler skönhetshacks:
Enkla knepen för att få linjerna efter bikinin att försvinna
11 skönhetsknep (som verkligen gör skillnad!)
Så målar du perfekt eyeliner – varje gång

Foto: IBL