Åtta vanliga skönhetsmyter – och varför de inte alls stämmer

Så långt tillbaka vi kan minnas finns en hel del "knep" i skönhetsvärlden som vi har hållit fast vid. Nu är det dags att slå hål på myterna - en gång för alla.

Läs mer: 14 skönhetsprodukter som innehåller oljan alla suktar efter just nu

Regelbundna klippningar får håret att växa snabbare

Det här är en myt som många (läs: typ alla?) trott på och levt efter. Håret växer alltså inte snabbare av att du toppar det med jämna mellanrum. Men! Om du gör dig av med kluvna toppar så får håret självklart en fräschare look.

Tandkräm torkar ut finnar

Vem har inte lagt tandkräm på finnar i hopp om att de ska vara borta nästa dag? Sorry, men det enda som händer är att du blir hela prickig i ansiktet och doftar mint.

Lägg aldrig någon produkt i ansiktet som inte är till för ansiktet. Helt enkelt.

Om du plockar bort ett grått hårstrå växer flera tillbaka

Den här skräckinjagande myten har följt efter oss i år. Det kanske inte är aktuellt för alla och då är det perfekt att få veta det här i tid: om du plockar bort ett grått hårstrå så kommer inte en hel armé tillbaka.

Om du plockar bort ett grått hårstrå, vad händer? Jo, ett annat kan växa fram på samma ställe. That’s it.

Läs mer: Kicki Norman: Köp gärna ekologisk hudvård – men köp inte gröna lögner

Vita fläckar på dina naglar beror på att du dricker för lite mjölk

Wow. Den här myten kan vara det bästa som har hänt föräldrar? Det här är ingenting annat än en effektiv skrämseltaktik att få ungar att dricka mer mjölk.

De vita fläckarna på dina naglar beror på att du slagit i nageln eller möjligtvis att du överdoserat nagellack.

Du kan bli av med celluliter

Let’s face it, 98% av den kvinnliga befolkningen har celluliter (typ). Ja, det går att minska synligheten på dem med schyssta matvanor och träning. Men att bli av med dem? Nja.

Foundation gör det svårt för huden att andas

Vi börjar med tanken att huden faktiskt andas? Nej, det gör den inte. Foundation skapar faktiskt en skyddande barriär från avgaser och smuts.

Men det viktigaste att komma ihåg är att smörja in hyn med kräm, serum och/eller näringsrik olja innan du applicerar din foundation.

Missa inte! Vilse i K-beauty-världen? Här är 10 produkter för nybörjare

Du ska skrubba dig dagligen

Big no no! Visst, det är jättebra att hjälpa huden med att ta bort döda hudceller men när det kommer till att exfoliera så ska du max göra det en till två gånger i veckan.

Om du gör det oftare så kan du ta bort hudens naturliga oljor vilket leder till trött, torr och glåmig hy.

Du kan reparera kluvna hårtoppar

Många produkter lovar att de ska reparera dina kluvna hårtoppar men det går inte. Du kan ge näring till ditt hår men inte reparera dem. Tyvärr.

Foto: All Over Press

Titta på fler klipp från FRIDA: