Få sommarens bästa glow – Baaam testar highlighters

Vad är väl en sommar utan glow? Men att hitta rätt i highlighterdjungeln är inte helt lätt. Baaam har testat highlighters så att du ska slippa leta.

Ingen har väl missat den highlighter-hajp som tagit över sminkvärlden? Överallt snackas glow och jakten på det perfekta skimret har nått oanade höjder. Men vet man inte var man ska börja leta är det inte helt enkelt att hitta rätt.

Missa inte! Jakten på den perfekta vingen – vi testar 13 eyeliners

Baaams redaktion har testat fem highlighters och betygsatt färg, form, skimmer – och hur bra glow det egentligen blir. Nybörjare eller proffs, stor eller liten budget – vi har något för dig. Betygen sätts från 1 till 5.


Nars – Illuminator

Omdöme: Flytande highlighter som lätt arbetas in i huden och ger ett naturligt resultat. Lagom mycket skimmer med små glitterkorn är perfekt för vardagen – och finns i många olika nyanser. Tips: ha i lite i din foundation för ännu naturligare glow.
Betyg: 5
Pris: 450 kronor

Makiash – Highlighter

Omdöme: Med ganska stora glitterkorn i champagneton ger highlightern ett naturligt men fint skimmer – känns lyxig. Dessutom är den enkel att applicera och det behövs inte mycket produkt för att få ett bra resultat.
Betyg: 4
Pris: 179 kronor

OFRA Cosmetics – Rodeo Drive Highlighter

Omdöme: Med lite produkt får du fram ett fint, guldtonat skimmer. Det blir ett naturligt glow med små glitterkorn som passar både vardag och fest.
Betyg: 4
Pris: 329 kronor

BECCA Cosmetics – Highlighter

Omdöme: Den bronsfärgade moussehighlightern är ganska mörk så den passar de med mörkare hudtoner – har du ljusare hud var försiktig vid applikationen för att undvika att det blir fläckigt. Tonen ger mer en sommarbrun färg än ett skimmer. Kan med fördel användas tillsammans med en beautyblender.
Betyg: 3
Pris: 330 kronor

Benefit – Dandelion Shy Beam Liquid Highlighter

Omdöme: Flytande, rosatonad highlighter med en medföljande applikator som är något så ovanligt som en matt highlighter. Den skimrar inte alls utan ljusar upp delar av ansiktet som en slags contouring.
Betyg: 3
Pris: 225 kronor

Läs också: Kakan Hermansson listar årets bästa highlighter (länk till ELLE)

Foto: Thinkstock