misstag raka benen

Vanliga misstaget du ska undvika när du rakar benen

Temperaturen stiger utomhus och du vet väl vad det betyder? Bara ben! Här är misstaget du ska undvika när det är dags att ansa vinterpälsen.

Nu är våren här och byxorna byts sakta men säkert ut till shorts och kjolar. Det här betyder också att benen mestadels är bara och om du rakar benen finns det ett knep som gör att du slipper irriterad hud och små sår.

Guide: 10 budord som hjälper dig att få den perfekta solbrännan

Egentligen är det mer ett vanligt misstag du kan undvika än ett regelrätt knep. När du står i duschen och det är dags att raka – skippa tvålen! Många väljer att löddra in sina ben med tvål istället för rakgelé eftersom de tror att det funkar lika bra men det gör det verkligen inte.

Sajten Huffington Post har pratat med dermatologen Annie Chiu som förklarar varför du ska lägga ner tvålen i samband med rakning. Enligt Annie innehåller tvål flera ingredienser som förstör rakbladen och gör dem slöa.

”Det kan öka risken för inåtväxande hårstrån, skärsår och till och med infektioner eftersom tvålrester dämpar rakhyveln. Tvål ger inte samma ”glid” som rakgelé gör” säger Annie.

Förutom det här så torkar tvålen ut huden mer än vad rakgelén gör. Så, om du vill ha lena ben utan rakprickar och skärsår – skippa tvålen!

Ännu fler tips:
Knepet som får din rouge att se mer naturlig ut
Så enkelt får du din parfym att dofta hela dagen
Superhacket som ger dig perfekta läppar (varje gång!)

Foto: IBL