Annons
 

22 sanningar om att vara 97:a (hello, 19-åring!)

Är du också född 1997? Baaam listar 22 fakta om ditt liv som 19-åring. Och ja, en gnutta åldersnoja (och pepp!) utlovas. Garanterat.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

1. Att fylla 19 är att fylla ingenting. Typ (no offense). Du har redan fyllt 18 och det är ett år kvar till 20. Kanske världens tråkigaste ålder om vi ska tala klarspråk.

2. Du är lika gammal som Titanic. Filmen alltså *puh*.

Annons

3. 19 år är ditt sista år som tonåring. Med andra ord är det också det sista året du kan få kalla dig för ”ung och dum”. Tänk på det!

4. Du är lika gammal som ett Nintendo 64. Åldersnoja, någon?

Gilla Baaam på Facebook
nintendo 64

Nintendo 64 släpptes 1997.

5. Det faktum att du med största sannolikhet tar studenten i år och förväntas vara ”vuxen”. Alltså…

6. Kylie Jenner är född samma år som du. Förra året flyttade hon hemifrån och köpte en villa för lite drygt 23 miljoner kronor. Just sayin’.

7. Du föddes samma år som hitlåten Barbie Girl släpptes. En svunnen era!

8. Du springer titt som tätt på personer som har haft ett förhållande i typ tre år medan du själv fortfarande applåderar när du får en helt okej matchning på Tinder.

9. När alla ”vuxna” runtomkring undrar vad du ska göra med din framtid och du har lust att svara att du ska öppna loppcirkus i västra Saharaöknen, bara för att slippa ta itu med problemet.

10. GB:s glassar från 1997. Känns ju trendigt.

gb glass 1997

GB:s glassar från 1997.

11. Zara Larsson är en annan framgångsrik 97:a Den senaste tiden har hon bland annat uppträtt på The Ellen Show och fått erbjudande om att turnera med Justin Bieber. Känner du stressen? We feel ya!

12. När du har tagit studenten har du gått i skolan 13 år av dina 19 levnadsår. Det är alltså lite drygt 60 procent av ditt liv. Ska bli rätt skönt att sluta, eller hur?

13. En cd-skiva från året du föddes. Också cool.

cd-skiva 1997

En cd-skiva från 1997.

14. När du var liten tyckte du att 20-åringar var vuxna. När du inser att du själv fyller 20 nästa år känns det inte lika självklart.

15. Du tycker ärligt talat att det känns lite tragikomiskt att du har fått gå på krogen i ett helt år, men du kan fortfarande inte köpa en flaska vin till förfesten.

16. När du var liten tyckte du att det var typ gamla professorer som pluggade på universitetet. Just nu sitter du själv och funderar på om du ska söka in.

17. Du har varit myndig i ett år och du har fortfarande inte riktigt koll på det där med att deklarera eller räntekostnader.

18. Irritationen du upplever när du funderar på att åka till USA men inser att det fortfarande är två år kvar tills du får gå ut och festa på andra sidan Atlanten.

19. Du har alltid tänkt tatuera dig samma dag som du fyller 18. Nu är du 19 och har fortfarande inte hittat rätt motiv.

20. Du är lite tudelad i vad du ska göra i framtiden. Varannan dag funderar du på att spara pengar och flytta till bortre Bali och varannan dag inser du att du kanske borde satsa på en karriär som aktiemäklare och casha in 50 000 i månaden som grundlön. Förvirringen = total.

21. Om du fick en krona för varje gång någon i din omgivning utbrast, ”Men gud, ska 97:orna ta studenten i år? Nu känner jag mig gammal” skulle du vara rikare än Donald Trump.

22. Äh okej, vet du vad det bästa med att vara 19 är? Du har faktiskt hela livet framför dig och du behöver inte ha åldersnoja för något överhuvudtaget. Du kan göra precis vad du vill och framtiden är din, bara din. You go, girl!

Läs även:
23 sanningar om att vara född 1993
19 fakta om att vara född 1996
26 saker som vi 90-talister tyckte var extremt coola