Annons
 

5 knäppaste kreationerna från vårens catwalk

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Visst är det härligt då vissa designer törs ta ut svängarna och inte vara så nervösa inför vad som ska slå, utan går sin egen väg på catwalken? Här kommer 5 exempel på knäppa trender från vårvisningarna 2010. De kanske inte blir ”en kommersiell hit”, som vi brukar säga, men roar alltid någon…

Annons

Top McQueen

1. Alexander McQueens alienskor. Hela visningen var som vanligt surrealistisk och modellerna såg ut som något mellanting av aliens och fiktiva undervattensvarelser. Men hur skruvade än plaggen, frisyrerna och makeupen var så var det SKORNA som alla snackade om efteråt. Vi finner knappt ord för dessa skapelser, men jag tycker ändå att de är härligt fulsnygga. Och räkna med att få se Lady Gaga i dom närsomhelst!

Top Gaultier

2. Jean Paul Gaultiers ”strutmage”. Strutbehån har han dammat av från Madonna-eran i denna kollektion. Men den här lattjo utbyggnaden till gravidmagen är väl tveksam om någon kommer att använda? Känns mest som en kul lösning för att få gravida modellen Jourdan Dunn att gå visningen.

Top Westwood

3. Vivienne Westwoods mönstermix. Det ser kanske knäppt ut, men krävs faktiskt någon med bra koll för att korsmixa så många mönster och rörelser samtidigt. Jag ser en viss harmoni mitt i kaoset, gör du? Men visst krävs det mod för att dra på sig denna outfit då du ska på möte en torsdag…

Top Viktor

4. Viktor & Rolfs asymmetri-skulpteringar. Ja, det kan vara svårt att sätta sig i en taxi i denna blåsa och det kan även bli lite trångt för den stackare som sitter till höger om dig vid middagsbordet. Men oh-la-la vilken sömnadsfiness holländska duon Viktor & Rolf ändå bjussar på! Hela kollektionen var full av såna här knasroliga plagg och just denna oväntade kreativitet har blivit deras signum.

Top Vuitton

5. Louis Vuittons ful-trend från topp till tå. Detta kan vara Marc Jacobs absolut fulaste kollektion ever för Louis Vuitton. Han har spårat ur fullständigt med ”mustasch” på skorna, logofrenesi, doppfärgad denim, mönstrade cykelbyxor och osmickrade plagg rent generellt. Inte bara fult utan dessutom asdyrt, vilket givetvis gör humorn mycket mer fulländad!