Annons
 

5 sätt att känna pepp istället för höstdepp!

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Det här är kanske årets tristaste och deppigaste period (i kallt sällskap av februari). Man är tillräckligt nära sensommaren för att fortfarande minnas hur det var att grilla utomhus och kunna gå baraxlad på kvällarna men man är tillräckligt långt ifrån vinterns roliga ljusglimtar som jul och nyår. Nu är det bara mörker, kyla och tristess som väntar… Eller så tar du tag i eländet och gör tillvaron lite mysigare med mina topp 5-räddare:

Annons

Spabehandling

1. Unna dig en spa-behandling! Om du inte har råd att åka bort hela helgen till ett spa så finns det på de flesta orter dagspabehandlingar. Eller så satsar du på en specifik behandling, beroende på var du tycker det behövs mest. Kanske är dina fötter supertrötta och behöver medicinsk fotvård för att klara att vara instängda hela vintern i varma skor? Eller så behöver du en ansiktsbehandling som får upp lystern igen (och så kan du färga fransar och bryn samtidigt). Eller varför inte mjuka upp kroppen med någon skön massage? INGET får dig så ny som människa som en salongsbehandling, för det är du värd!

te

2. Gå på afternoon tea med en väninna. Det är det allra hetaste, enligt Lisen på Baaam! Mycket fräschare än att ta en after work och bli småpackad. Och mer sofistikerat än en tråkig fika med en vanlig latte. Nä, leta upp ett ställe där du bor som serverar afternoon tea (oftast på helgerna) och drick te, mumsa på skorpor, scones, små bakverk och känn dig kontinentalt härlig!

Bio

3. Se en bra film – på bio! Visst, det är bekvämt att hyra en DVD och kunna pausa då du vill, men den mäktiga filmupplevelsen får du bara av en stor bioduk och totalt mörker. Givetvis med popcorn och läskeblask som sällskap. Och det är faktiskt mysigt att gå på för- eller eftermiddagsvisningarna på helgerna då det inte är lika mycket folk.

Kladdkaka

4. Baka en kladdkaka och dela med någon du tycker om. Det är nästintill meditativt att baka, och i allra högsta grad trendigt – kolla bara in Pernilla Wahlgrens och Charlotte Perrellis bloggar, de bakar ju hela tiden! En kladdkaka gillar ALLA. Serveras med en klick vispgrädde eller svindyr vaniljglass (från förslagsvis Häagen-Dazs). Smaskiga kladdkakerecept hittar du på http://www.kladdkakan.com eller http://kladdkakerecept.blogspot.com

Shopping

5. Shoppa! Det här tipset kände du kanske redan till, men det tål att upprepas. Och orkar du inte gå ut och shoppa går det lika bra att göra det hemifrån, i värmen framför datorn. Få saker piggar upp lika mycket som en ny jacka, eller en snygg topp eller ett par coola skor. Det är bara att erkänna – shopping gör dig faktiskt gladare!