Annons
 

5 vita designer- drömmar att låna idéer ifrån

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Studenttider och bröllop och snart midsommar – nu är det högsäsong för vita plagg. Men det behöver inte vara superkonservativt, oskuldsfullt och förutsägbart bara för att plaggen är vita. Låna inspiration från 5 catwalkkreationer från modevärldens olika städer och uppdatera Den Lilla Vita du redan har hemma i garderoben, eller få idéer till vad du ska leta efter i butik!

Annons

Foto: Antoni Ruiz Aragó

max-mara-110451

1. VITA DRÄKTEN. Om volanger, rysch pysch och traditionella vita klänningar inte känns som din kopp té bör du satsa på en helvit, figursydd ensemble, som här hos Max Mara. Business-skräddat, pondusingivande och mycket, mycket stiligt.

Tips! Hudfärgade skor är snyggt till. Det här kan vara en smart outfit på bröllop eller kontoret, och senare på kvällen kan du hänga av dig kavajen för en mer avspänd partylook.

fendi-11371

2. FOLKLORE/SPETS 2.0. Spetsklänningar eller plagg med ihåliga mönster i får en ytterligare modedimension om du törs använda ett brett obibälte till som ger en futuristisk touch. Så såg många av modellerna på Fendis sommarvisning ut.

Tips! Sy ett eget obi-bälte av kraftigt tyg som du sätter fast tryckknappar på baktill. En svart underkjol i tyll förstärker den trendiga känslan och blir en fin effekt när den lyser fram genom spetsen/hålen.

balmain-11351

3. ROCK N’ROLL-BRUD. Vill du bli en brud som få kommer att glömma kan det vara en idé att satsa på en klänningsmodell som är kort fram och lång bak, som här hos Balmain.

Tips! För ytterligare rock n’roll-känsla är det coolt att vira långa rader av tunna nitbälten på överdelen. Du kan även dekorera vanliga, svarta sandaletter med strass och nitar som säljs bland annat hos Panduro.

giles-11284

4. VIT BLOMSTERKRAGE. En enkel vit kjol och vit topp får nytt liv om du hänger en vit blomsterkrage runt halsen, liknande denna outfit från Giles. Tyg/pappersblommor finns i butiker som säljer presentartiklar och dukningstillbehör.

Tips! Sy fast ett brett, vitt sidenband på en enkel bomulls-T-shirt och sätt i rundade axelvaddar, så får du en topp som påminner om denna på bilden. Du kan också sy i ett sidenband nedtill på en vit kjol.

versace-11101

5. DEN LILLA VITA. Få saker är så klädsamt på en solbränd kropp som en tajt, vit miniklänning. Matcha med vit clutch och bälte. OBS! Notera hur bältet är knutet här på Versace-modellen, så slipper änden hänga och slänga.

Tips! Till en så här monokrom klädsel kan det vara stiligt med guldfärgade heels eller pumps i knallig färg, som gult, rött eller grönt.